A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml passata
- 200 ml víz
- 2 tk só
- 2 ek kristálycukor
- 500 g sárga hüvelyű zöldbab
- 1 ek kacsazsír
- 1 ek finomliszt
- 200 ml hideg víz
- ½ csokor zellerzöld
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 ml passata
- 200 ml víz
- 2 tk só
- 2 ek kristálycukor
- 500 g sárga hüvelyű zöldbab
- 1 ek kacsazsír
- 1 ek finomliszt
- 200 ml hideg víz
- ½ csokor zellerzöld
A paradicsomos zöldbabfőzelék mindenki kedvence lesz. Egy lábosban, közepes lángon megpirítjuk az olajon a felaprított hagymákat, majd felöntjük a passatával és a vízzel. Ízesítjük a sóval és a cukorral. Ha felforrt, beledobjuk a zöldbabot, és fedő alatt megpároljuk.
Közben elkészítjük hozzá a rántást. Egy kisebb gyorsforralóban felmelegítjük a zsírt, és megpirítjuk rajta a lisztet, hogy zsemleszínű rántást kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, hideg vizet adunk hozzá, és habverővel csomómentesre keverjük. A rántást a forrásban lévő paradicsomos alaphoz öntjük folyamatos keverés mellett, de ezt a keverést már egy fakanállal végezzük. 5 percig forraljuk, és már csak annyi dolgunk van, hogy megszórjuk a felaprított zellerzölddel, aztán szedhetjük is tálakba.
Feltétként egy jófajta sült oldalast, főtt-füstölt tarját vagy csirkeszárnyat tudnék elképzelni hozzá, de grillezett sajtot is dobhatunk rá, ha húsmentesen akarjuk fogyasztani.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a paradicsomos zöldbabfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!