Hozzávalók
A fűszeres csicseriborsóhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (265 g)
- olívaolaj
- só, bors
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk kurkuma
- 1 tk római kömény
A leveshez
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag fagyasztott brokkoli (400 g)
- 100 ml tejszín
- 300 ml víz
Hozzávalók
A fűszeres csicseriborsóhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (265 g)
- olívaolaj
- só, bors
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk kurkuma
- 1 tk római kömény
A leveshez
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag fagyasztott brokkoli (400 g)
- 100 ml tejszín
- 300 ml víz
A konzerv csicseriborsót leszűrjük, átmossuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, sózzuk és fűszerezzük. A sütőben 200 fokon kb. 18 percig sütjük. Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a fagyasztott brokkolit, de pár rózsát meghagyunk még a tálaláshoz. Hozzáöntjük a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, forrás után 5 percig főzzük majd botmixerrel krémesre zúzzuk. A meghagyott brokkolirózsákat sós, forró vízbe dobjuk és fél perc után hideg vízzel leöblítjük. Tálaláskor a levest megszórjuk a csicseriborsóval és a brokkolival.