Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 80 g karalábé
- 100 g zellergumó
- 1.2 kg csirkeaprólék
- só, bors
- 3 liter víz vagy alaplé
- ½ db paradicsom (90 g/db)
- 0.25 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 csokor petrezselyem
- 120 g zöldborsó
- 150 g csigatészta
Hozzávalók
- 1 ek sertészsír
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 80 g karalábé
- 100 g zellergumó
- 1.2 kg csirkeaprólék
- só, bors
- 3 liter víz vagy alaplé
- ½ db paradicsom (90 g/db)
- 0.25 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 csokor petrezselyem
- 120 g zöldborsó
- 150 g csigatészta
A csirkeaprólék-leves elkészítéséhez a zsírt egy lábasban felmelegítjük és közepes hőfokon, kb. 5 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, a kis kockákra vágott karalábét és zellergumót, majd közepesen erős lángon 2-3 percig pirítjuk a zöldségeket. Ezután belerakjuk a fazékba a csirkeaprólékot, és azzal is 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével.
Beletesszük a paradicsomot, a paprikát és a csokor petrezselymet, majd közepes hőfokon kb. 45 percig főzzük. Nem kell zubognia, viszont a húslevesnél intenzívebben főjön. Amikor letelt az idő, beletesszük a zöldborsót, majd a tésztát, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt puhára főzzük.
- Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett a csirkeaprólék-leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!