Hozzávalók
- 1 db bagett
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130g/fej)
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított majoránna
- só, bors
- 350 g burgonya
- 1.3 l zöldségalaplé
Hozzávalók
- 1 db bagett
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130g/fej)
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 tk szárított majoránna
- só, bors
- 350 g burgonya
- 1.3 l zöldségalaplé
A burgonyás fokhagymaleves elkészítéséhez a bagettet felkockázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal. 195 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.
Egy lábasban felhevítjük a maradék olajat, majd az apróra vágott vöröshagymát alaposan lepirítjuk benne. Mikor megpirult, mehet hozzá a reszelt fokhagyma, a majoránna, só, bors és a felkockázott burgonya. 2-3 percig közepes lángon pirítjuk az alapunkat, majd felöntjük az alaplével. Lefedjük a lábast és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
A kész kenyérkockákkal turbózzuk fel a levesünket. Az eredeti recept szerint úgy fogyasztják, hogy a kenyér már kicsit megszívja magát, de ropogósan is nagyon tuti!
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!