Hozzávalók
- 3 fej hagyma
- 2 ek zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 db csirkecomb (egész)
- 2 db csirkemell (kb. 300 g/db)
- 2 - 4 db csirkenyak
- 1 db csirke far-hát
- 100 g csirkemáj
- 100 g csirkezúza
- 70 g paprikakrém
- 4 ek pirospaprika
- só, bors
- 750 g krumpli
- 2 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 3 fej hagyma
- 2 ek zsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 db csirkecomb (egész)
- 2 db csirkemell (kb. 300 g/db)
- 2 - 4 db csirkenyak
- 1 db csirke far-hát
- 100 g csirkemáj
- 100 g csirkezúza
- 70 g paprikakrém
- 4 ek pirospaprika
- só, bors
- 750 g krumpli
- 2 csokor petrezselyem
Ha a csirkepörkölt nálatok is gyakran kerül az asztalra, akkor egyszer próbáljátok ki így is, több lével, krumplival. A leveshez a hagymát apró kockákra vágjuk, és üvegesre pirítjuk a zsíron. Hozzátesszük a fokhagymát, a babérlevelet, majd az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát is.
A combokat kettéválasztjuk az ízületnél, a melleket nagyobb darabokra vágjuk, és a többi hússal együtt a pörköltalaphoz tesszük. További kb. 1 perc pirítás után felöntjük 3 liter vízzel. Amikor felforrt, belenyomjuk a paprikakrémet, megszórjuk a tetejét pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 40 percig főzzük.
Míg fő a leves, megpucoljuk a krumplikat, és mérettől függően 4-6 darab cikket vágunk belőlük. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, hozzáadjuk a burgonyát is a leveshez, és készre főzzük. Ez az idő körülbelül 10 perc. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!