Hirdetés
Green Kitchen

Csülök-köröm pörkölt

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
1.7 kg sertésköröm
5 fej hagyma
5 ek zsír
4 db babérlevél
5 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
90 g paprikakrém
1 db csülök (kb. 1,2 kg, nem füstölt)
6 ek pirospaprika
1 tk bors
5 - 6 db chilipaprika
8 - 10 db krumpli

A tálaláshoz

savanyúság
friss kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csülök-köröm pörkölt

A csülök-köröm pörkölt nálam a pörköltek királya. Míg otthon éltem a szülői házban, szinte minden szülinapi összejövetelkor ez az étel volt terítéken. Soha nem tudnám megunni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+
1.7 kg sertésköröm
5 fej hagyma
5 ek zsír
4 db babérlevél
5 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
90 g paprikakrém
1 db csülök (kb. 1,2 kg, nem füstölt)
6 ek pirospaprika
1 tk bors
5 - 6 db chilipaprika
8 - 10 db krumpli

A tálaláshoz

savanyúság
friss kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csülök-köröm pörkölt egy eléggé időigényes étel, de minden belefektetett időt és energiát megér. Elkészítéséhez először egy kis kés segítségével alaposan megtisztítjuk a körmöket. Ha lekapartuk, és szükséges, tegyük ecetes vízbe, hogy az esetleges kellemetlen szagokat eltüntesse. Hagyjuk benne állni 10 percet. 

Míg ázik a köröm, a hagymát apró kockákra vágjuk. Zsírt melegítünk egy nagyobb lábasban, és elkezdjük pirítani benne a hagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész fokhagymát, és tovább pirítjuk, míg össze nem esik a hagyma. Beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikát, belenyomjuk a paprikakrémet is, és alaposan elkeverjük. 

Kivesszük az ecetes vízből a körmöket, és folyó víz alatt jól átmossuk, hogy eltűnjön az ecet illata, majd bőrével lefelé a lábasba tesszük őket. Kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi (én először 2,2 l vizet öntöttem rá). Hagyjuk kb. 1,5 órán át főni, ügyelve arra, hogy le ne kapjon az étel. 

Míg előfőzzük a körmöket, kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk a csülköt. Miután letelt a 1,5 óra, beletesszük a csülökkockákat is a lábasba, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk nagyjából 2 percig a paprikát a zsírban kioldódni. Ekkor teszünk a pörköltre további kb. 1 l vizet, és hozzáadjuk a chilipaprikát. Közepes lángon főzzük további 2,5-3 órát. 

A krumplikat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk. Mikor már 90-95 százalékban megpuhult a hús, hozzáadjuk a pörkölthöz a krumplikat, és teljesen puhára főzzük. A köröm akkor jó, amikor a hús szinte teljesen leválik a csontról. Savanyúsággal és igény szerint friss kenyérrel tálaljuk.

Csülök-köröm pörkölt
Csülök-köröm pörkölt

Ha tetszett a csülök-köröm pörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a brutális pörköltek is érdekelhetnek:

Birkapörkölt

Pacalpörkölt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások