Hirdetés

Egyszerű karfiolleves

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 fej hagyma
50 ml olaj
1 fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
1 ek sűrített paradicsom
1 ek darált paprika
1 ek pirospaprika

A tálaláshoz

1 kis csokor petrezselyem
175 g tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egyszerű karfiolleves

A karfiol a kedvenc zöldségeim közé tartozik. Hogy miért? Mert nagyon sokféleképp készíthetünk belőle nagyszerű ételt. Legyen szó akár rakott karfiolról, égetett karfiolról vagy egy mennyei karfiollevesről.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 fej hagyma
50 ml olaj
1 fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
1 ek sűrített paradicsom
1 ek darált paprika
1 ek pirospaprika

A tálaláshoz

1 kis csokor petrezselyem
175 g tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az egyszerű karfiolleves elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Amikor már összeesett a hagyma, mellétesszük a megmosott, rózsáira szedett karfiolt, a megpucolt és karikára vágott répát és fehérrépát, majd belenyomjuk a fokhagymát.

További 1-2 percig pirítjuk, majd megszórjuk a zöldséges alapot a liszttel. Elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Egyet forralunk rajta, hogy a liszt csomómentes legyen, majd felöntjük további kb. 2 liter vízzel.

Amikor felforrt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és közepes lángon 30-40 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Lekapcsoljuk a tűzhelyet, és friss petrezselyemmel, illetve tejföllel tálaljuk ezt az egyszerű karfiollevest.

egyszerű karfiolleves

Ha tetszett az egyszerű karfiolleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

További klasszikusok:

Tojásleves gazdagon

Klasszikus krumplileves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?