Hirdetés

Tojásleves gazdagon

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek libazsír
1 szál füstölt, paprikás kolbász
1 fej vöröshagyma
1 ek egész kömény
1 ek pirospaprika
2 tk őrölt kömény
2 ek liszt
só, bors
2 l víz
5 ek ecet
4 db tojás
Hirdetés

Tojásleves gazdagon

Ez pont olyan recept, amit teljesen tükröz a neve. Egy köményes, csurgatott tojásleves, rengeteg hagymával és pirított kolbásszal. Aki szereti a hagyományos ételeket, mindenképpen próbálja ki! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek libazsír
1 szál füstölt, paprikás kolbász
1 fej vöröshagyma
1 ek egész kömény
1 ek pirospaprika
2 tk őrölt kömény
2 ek liszt
só, bors
2 l víz
5 ek ecet
4 db tojás

A libazsíron elkezdjük lepirítani a felszeletelt kolbászt. Ha elkezdte a zsírját kiengedni, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre párolódott, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az egész köménnyel. 2-3 percig pirítjuk,majd rászórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt és a lisztet, és felöntjük 1 dl vízzel.

A tojásleves tálalása

Miután elfőtte, még ezt 3-4 alkalommal megismételjük. Ezután, ha jól lepirult, felöntjük a maradék vízzel, felforraljuk és beleöntjük az ecetet. 15-20 percig főzzük lassú tűzön, majd a tojásokat enyhén felverjük  egy tálban és belecsurgatjuk a forró levesbe. Elkeverjük, 2 percig rotyogtatjuk és kész is.

Ha tetszett a tojásleves receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások