Hirdetés

Favágóleves

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
40 g kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
200 g sertéslapocka
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ fej hagyma (fél fej/80 g)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
2 tk sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 mk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
2 tk liszt
Hozzávaló kipipálva
600 ml víz vagy alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa (1 szál/160 g)
Hozzávaló kipipálva
1 szál fehérrépa (1 szál/100 g)
Hozzávaló kipipálva
100 g csiperkegomba (vagy más gomba)
Hozzávaló kipipálva
2 ek szárított vargánya
Hozzávaló kipipálva
½ csokor petrezselyem

A csipetkéhez

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
200 g liszt
Hozzávaló kipipálva
4 csipet só

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Favágóleves

Ha a hegy tetején fát vágni mennénk, biztos ilyen leveseket főznénk, hogy menjen a munka.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
40 g kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
200 g sertéslapocka
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ fej hagyma (fél fej/80 g)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
2 tk sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 mk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
2 tk liszt
Hozzávaló kipipálva
600 ml víz vagy alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa (1 szál/160 g)
Hozzávaló kipipálva
1 szál fehérrépa (1 szál/100 g)
Hozzávaló kipipálva
100 g csiperkegomba (vagy más gomba)
Hozzávaló kipipálva
2 ek szárított vargánya
Hozzávaló kipipálva
½ csokor petrezselyem

A csipetkéhez

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
200 g liszt
Hozzávaló kipipálva
4 csipet só

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
2 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A favágóleves elkészítéséhez a szalonnát apró, 0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd egy lábasban, erős lángon kipirítjuk a zsírját. A lapockát felkockázzuk, és sózva, borsozva körbepirítjuk a zsíron, majd kiszedjük, és félretesszük. 

A visszamaradt zsírra dobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és a köménnyel, kevés sóval, borssal megdinszteljük. Visszarakjuk a húst, majd rákanalazzuk a paradicsomsűrítményt, amit kicsit lepirítunk, megszórjuk a pirospaprikával és a liszttel, gyorsan elkeverjük, felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a lapocka nagyjából megpuhul. 

Közben a répát és a gyökeret felkarikázzuk, majd a cikkekre vágott csiperkével és a szárított gombával együtt a levesbe szórjuk, és nagyjából készre főzzük. 

A csipetkéhez a hozzávalókat összegyúrjuk (Egy tojásból nagyobb adag készíthető, ezért amit ebben a levesben nem használunk fel, azt érdemes picit belisztezni, hűvös helyen, letakarva tárolni, és egy héten belül egy másik levesben felhasználni.), majd két ujjunkkal csippentünk a tésztából, amit megsodorva egy deszkára gyűjtünk. A levesbe szórjuk a felaprított petrezselyemmel együtt, és további 10 perc alatt készre főzzük. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

favágóleves
Favágóleves

Elkészítési idő: kb. 80 perc

Ha tetszett a favágóleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több tartalmas és cuccos leves:

Babgulyás házi csipetkével
Zöldséges kötött-tészta leves
Joghurtos-tárkonyos csirkeraguleves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?