Hirdetés

Babgulyás házi csipetkével

Hozzávalók

8
főre
+

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
100 g füstölt szalonna
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db zöldpaprika
Hozzávaló kipipálva
4 - 6 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
½ tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
só ízlés szerint
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
500 g marhalapocka vagy -comb
Hozzávaló kipipálva
300 g tarkabab
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
1 szál petrezselyemgyökér
Hozzávaló kipipálva
½ db zellergumó
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem

A csipetkéhez

Hozzávaló kipipálva
100 g liszt
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Babgulyás házi csipetkével

A babgulyás az egyik személyes kedvencem, és sokszor örvendeztetem meg vele a csapatot. Higgyétek el nekem, otthon ti lesztek a konyha sztárjai, ha elkészítitek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
100 g füstölt szalonna
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db zöldpaprika
Hozzávaló kipipálva
4 - 6 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 tk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
½ tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
só ízlés szerint
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
500 g marhalapocka vagy -comb
Hozzávaló kipipálva
300 g tarkabab
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
1 szál petrezselyemgyökér
Hozzávaló kipipálva
½ db zellergumó
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem

A csipetkéhez

Hozzávaló kipipálva
100 g liszt
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A szalonnát 0,5 cm-es kockára vágjuk, és egy lábasban, erős lángon kipirítjuk a zsírját. Ha már ropogós, elkezdjük megpirítani benne a félbevágott paradicsomot és zöldpaprikát. Ha a paradicsom kezd összeesni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a finomra vágott hagymát is. 

Jól összepirítjuk, majd megszórjuk a köménnyel, a borssal, és sóval, majd kevés, kb. 50 ml vizet öntünk alá, és ha újra felforr, megszórjuk a pirospaprikával. Ha kioldódott a paprika színe, felöntjük 200 ml vízzel, és magas fokozaton forraljuk.

Hozzáadjuk a kb. 3 cm-es kockákra vágott húst, majd folyamatos vízpótlással, közepes fokozaton főzzük. Ha a hús már majdnem jó, puha, hozzáadjuk az előző nap beáztatott babot és a 2 cm-esre darabolt zöldségeket, és így főzzük készre.

A hús várható főzési ideje kb. 2 óra, a bab pedig fajtától függően 35-45 perc. Ennek figyelembevételével hangoljuk össze, hogy mindkét fontos összetevő egy időben készüljön el. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, inkább a hús főjön szét egy kicsit, mint a bab.

Csipetke elkészítése:

Közben elkészítjük a csipetkét: a lisztbe kevés sót szórunk, és a tojással összegyúrjuk. Rövid pihentetés után a lelapított széleket lisztbe mártva lecsipkedjük, és az ujjbegyünket összedörzsölve kicsit összenyomjuk, majd egy deszkára vagy tányérra gyűjtjük. A csipetke főzési ideje kb. 5 perc, együtt főzzük a gulyással a legvégén.

Tipp: Ha bolti csipetkére esik a választás, inkább külön főzzük, és ellenőrizzük a javasolt  főzési időt.

A kész gulyást megszórjuk vágott petrezselyemmel, és már falhatjuk is tejföllel és friss kenyérrel tálalva.

Babgulyás házi csipetkével
Babgulyás házi csipetkével

Elkészítési idő: kb. 150 perc

Ha tetszett a babgulyás házi csipetkével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?