Hirdetés

Frissítő, nyári kukorica gazpacho

Hirdetés

Frissítő, nyári kukorica gazpacho

Hirdetés

A klasszik gazpachot szinte mindenki ismeri! Nyáron az egyik legtutibb leves, frissítő és brutál egészséges. Ez a változata kukoricával készül, amihez simán mehet a konzerv változat, mert a sok friss paradicsommal és fűszerekkel így is isteni finom lesz!

Hozzávalók (2 személyre)

  • 10 db piros koktélparadicsom
  • 10 db sárga koktélparadicsom
  • 1 kukoricakonzerv leszűrve (140 g)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kis chilipaprika
  • 30 ml olívaolaj
  • 15 ml balzsamecet
  • 70 ml víz
  • fél lime leve
  • 1 kis csokor koriander
  • bors
  • a tetejére: joghurt

Egy késes aprítóban lezúzzuk a hozzávalókat és ha szükséges még botmixerrel krémesítjük a levest. Jól behűtve, joghurttal tálaljuk.

Tipp: Hogyha még intenzívebb ízeket szeretnénk, félbevágjuk a koktélparadicsomokat és egy forró serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk őket, majd utána turmixoljuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások