Hozzávalók
- 10 db piros koktélparadicsom
- 10 db sárga koktélparadicsom
- 1 konzerv kukorica leszűrve (140 g)
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db kisebb chilipaprika
- 30 ml olívaolaj
- 15 ml balzsamecet
- 70 ml víz
- ½ db lime leve
- 1 kis csokor koriander
- só
- bors
a tetejére
- joghurt
Frissítő, nyári kukorica gazpacho
Hozzávalók
- 10 db piros koktélparadicsom
- 10 db sárga koktélparadicsom
- 1 konzerv kukorica leszűrve (140 g)
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db kisebb chilipaprika
- 30 ml olívaolaj
- 15 ml balzsamecet
- 70 ml víz
- ½ db lime leve
- 1 kis csokor koriander
- só
- bors
a tetejére
- joghurt
Egy késes aprítóban lezúzzuk a hozzávalókat és ha szükséges még botmixerrel krémesítjük a levest. Jól behűtve, joghurttal tálaljuk.
Tipp: Hogyha még intenzívebb ízeket szeretnénk, félbevágjuk a koktélparadicsomokat és egy forró serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk őket, majd utána turmixoljuk.