Hirdetés

Fűszeres sárgaborsófőzelék

Hozzávalók

2
főre
250 g száraz sárgaborsó
700 ml víz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 mk egész római kömény
1 mk egész koriandermag
kis csokor friss petrezselyem
1 ek ecet
Hirdetés

Fűszeres sárgaborsófőzelék

A behabart, lisztezett, rántás ízű főzelékek korszaka már rég lejárt. Sokkal egyszerűbben is sűríthetjük a főzelékeket, mindenféle ízélmény vesztés nélkül, méghozzá: ÖNMAGÁVAL!! :D Ez a fűszeres sárgaborsófőzi egy tökéletes példa rá, semmilyen komoly konyhai tudást nem igényel és ezt még azok is meg fogják enni, akik egyáltalán nem szeretik a sárgaborsófőzeléket.
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
250 g száraz sárgaborsó
700 ml víz
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 mk egész római kömény
1 mk egész koriandermag
kis csokor friss petrezselyem
1 ek ecet

A fűszereket szárazon lepirítjuk. Egy mozsárban a fokhagymát egy csipet sóval és  a lepirított fűszerekkel pépesre zúzzuk. A sárgaborsót a vízben egy kevés sóval puhára főzzük. Ha megfőtt, félrehúzzuk. Egy merőkanálnyit kiszedünk a megfőtt sárgaborsóból és a fűszerkrémmel alaposan összeturmixoljuk. Visszaöntjük a sárgaborsóhoz, hozzáadjuk az ecetet, és ha felforrt, elzárjuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások