Hozzávalók
- 250 g száraz sárgaborsó
- 700 ml víz
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk egész római kömény
- 1 mk egész koriandermag
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 ek ecet
Hozzávalók
- 250 g száraz sárgaborsó
- 700 ml víz
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk egész római kömény
- 1 mk egész koriandermag
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 ek ecet
A fűszeres sárgaborsó-főzelék elkészítéséhez a fűszereket szárazon lepirítjuk. Egy mozsárban a fokhagymát egy csipet sóval és a lepirított fűszerekkel pépesre zúzzuk. A sárgaborsót a vízben egy kevés sóval puhára főzzük. Ha megfőtt, félrehúzzuk. Egy merőkanálnyit kiszedünk a megfőtt sárgaborsóból és a fűszerkrémmel alaposan összeturmixoljuk. Visszaöntjük a sárgaborsóhoz, hozzáadjuk az ecetet, és ha felforrt, elzárjuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a fűszeres sárgaborsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!