Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 50 ml víz
Az alaphoz
- 1 fej hagyma (kb. 140 g)
- 40 g zsír
- 1 nagy csipet só
- 2 tk pirospaprika
A leveshez
- 2 l víz
- só, bors
- 250 g krumpli
- 1 csokor friss petrezselyem
- ecet ízlés szerint
Görcsleves
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 50 ml víz
Az alaphoz
- 1 fej hagyma (kb. 140 g)
- 40 g zsír
- 1 nagy csipet só
- 2 tk pirospaprika
A leveshez
- 2 l víz
- só, bors
- 250 g krumpli
- 1 csokor friss petrezselyem
- ecet ízlés szerint
A görcsleves tésztájához a hozzávalókat összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk. Fóliába csomagoljuk vagy egy edénnyel letakarjuk, és hagyjuk a pulton állni 20 percig.
A hagymát finomra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk, közben sózzuk. Rászórjuk a paprikát, elkeverjük, és elzárjuk. A felét kiszedjük a tésztához, a másik felét az edényben hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, nagyjából kör alakúra és lekenjük a hagymás alappal. A szélénél elkezdjük felhajtani 1 cm vastagságban, kétszer meghajtjuk, és egy éles késsel elvágjuk. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a tészta, majd 10 cm-es darabokra vágjuk, és megkötjük, mintha csomóznánk.
Az edényben lévő hagymás alapot felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd a megpucolt, cikkekre vágott krumplit belerakjuk, és félpuhára főzzük. Ezután jöhet bele a tészta, és addig főzzük, amíg fel nem jön a tetejére. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és ha szeretjük, ecettel ízesítjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetés: 20 perc
- Összesen: 60 perc
Ha tetszett a görcsleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!