Hirdetés

Palócleves gazdagon

Hozzávalók

2
főre
+

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
30 g kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
200 g sertéslapocka
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 120 g/fej)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ mk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
½ db paprika
Hozzávaló kipipálva
½ db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
600 ml víz vagy alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa (kb. 180 g/szál)
Hozzávaló kipipálva
½ szál fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
0.25 db zellergumó
Hozzávaló kipipálva
1 db krumpli (kb. 120 g/db)
Hozzávaló kipipálva
100 g mirelit zöldbab (vágott)
Hozzávaló kipipálva
80 g lángolt kolbász
Hozzávaló kipipálva
1 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
2 tk liszt vagy keményítő
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor kapor

A csipetkéhez

Hozzávaló kipipálva
200 g liszt
Hozzávaló kipipálva
4 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Palócleves gazdagon

A palócleves nagyon cuccos, és habár alapvetően ürühúsból készül, azért a sertés manapság könnyebben beszerezhető, és remek alternatíva.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
30 g kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
200 g sertéslapocka
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 120 g/fej)
Hozzávaló kipipálva
1 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
½ mk őrölt fűszerkömény
Hozzávaló kipipálva
½ db paprika
Hozzávaló kipipálva
½ db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
600 ml víz vagy alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 szál sárgarépa (kb. 180 g/szál)
Hozzávaló kipipálva
½ szál fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
0.25 db zellergumó
Hozzávaló kipipálva
1 db krumpli (kb. 120 g/db)
Hozzávaló kipipálva
100 g mirelit zöldbab (vágott)
Hozzávaló kipipálva
80 g lángolt kolbász
Hozzávaló kipipálva
1 ek tejföl
Hozzávaló kipipálva
2 tk liszt vagy keményítő
Hozzávaló kipipálva
0.25 csokor kapor

A csipetkéhez

Hozzávaló kipipálva
200 g liszt
Hozzávaló kipipálva
4 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A palócleves elkészítéséhez a szalonnát kicsi, 0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd közepesen erős lángon egy lábasban kipirítjuk a zsírját. A lapockát 3 cm-es kockákra vágjuk, és alaposan lepirítjuk a zsírban, majd kivesszük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel. A paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk, majd alaposan lepirítjuk. Felöntjük 50-100 ml vízzel, megszórjuk a pirospaprikával, és néha átkeverve zsírjára pirítjuk.

Ezután felöntjük a maradék folyadékkal, visszatesszük a húst, és addig főzzük, amíg háromnegyedig megpuhul. Ez azt jelenti, hogy már rágható, de még kicsit kemény. Hozzászórjuk a kockára vágott répát, gyökeret és zellert, és addig főzzük, amíg ezek is nagyjából megpuhulnak.

A csipetkéhez a hozzávalókat összegyúrjuk, majd két ujjunkkal csippentünk a tésztából, amit megsodorva egy deszkára gyűjtünk. (Egy tojásból nagyobb adag készíthető, ezért amit ebben a levesben nem használunk fel, azt érdemes picit belisztezni, hűvös helyen, letakarva tárolni, és egy héten belül egy másik levesben felhasználni.)

A krumplit is felkockázzuk, és a zöldbabbal, a csipetkével és a felkarikázott kolbásszal együtt a leveshez adjuk, majd mindent kb. 10 perc alatt készre főzünk. Végül a tejfölt kikeverjük a keményítővel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és az apróra vágott kaporral együtt készre forraljuk.

Elkészítési idő: kb. 90 perc

palócleves gazdagon
Palócleves gazdagon

Ha tetszett a palócleves gazdagon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több cuccos leves:

Favágóleves

Kolbászos bableves héveknédlivel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?