Hozzávalók
- 2 db alma (180 g/db)
- 1 db citrom leve
- 3 ek méz
- 150 ml víz
- 100 ml habtejszín
- 5 cm gyömbér
- 1 csipet só
- 10 g rózsaszín sushigyömbér
- 1 csomag robbanócukor (7 g-os kiszerelés)
Hozzávalók
- 2 db alma (180 g/db)
- 1 db citrom leve
- 3 ek méz
- 150 ml víz
- 100 ml habtejszín
- 5 cm gyömbér
- 1 csipet só
- 10 g rózsaszín sushigyömbér
- 1 csomag robbanócukor (7 g-os kiszerelés)
Az Gyömbéres almaleveshez az almákat megpucoljuk, az egyikből szabályos 0,5 x 0,5 cm-es kockákat vágunk, amiket citromlébe forgatunk, majd a leeső részeket összedaraboljuk a többi almával.
A mézet elkezdjük karamellizálni egy gyorsforralóban a maradék almával, majd ha már illatozik és kapott egy kis színt, felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Belereszeljük a gyömbért, adunk hozzá egy csipet sót, és leturmixoljuk. Mikor szép sima, átszűrjük és hűtőbe tesszük tálalásig.
Tálaláskor az almakockákat egy tányér aljába rendezzük, ráfektetjük a gyömbérszálakat és megszórjuk a robbanócukorral, a levest pedig egy kiöntőben kínáljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a gyömbéres almaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!