Hirdetés
Bespájzolva

Gyömbéres burgonyakrémleves prosciuttós babbal

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm-nyi friss gyömbér
50 g vaj
só, bors
1 tk őrölt római kömény
¼ db szerecsendió
1 kg krumpli
3 - 400 ml alaplé/víz
pár csepp almaecet

A feltéthez

2 ek olaj
4 szelet prosciutto
4 ek konzerv bab lecsepegtetve (borlottit használtunk)
4 - 5 levél friss zsálya (vagy 2 tk szárított)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gyömbéres burgonyakrémleves prosciuttós babbal

Egy burgonyakrémleves is lehet izgi egy kis gyömbérrel, római köménnyel, főleg, hogy mostanában teljesen háttérbe szorult az édes változata miatt. Adjatok újra esélyt neki! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm-nyi friss gyömbér
50 g vaj
só, bors
1 tk őrölt római kömény
¼ db szerecsendió
1 kg krumpli
3 - 400 ml alaplé/víz
pár csepp almaecet

A feltéthez

2 ek olaj
4 szelet prosciutto
4 ek konzerv bab lecsepegtetve (borlottit használtunk)
4 - 5 levél friss zsálya (vagy 2 tk szárított)
Bevásárlólistához adom

A leveshez az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a lereszelt gyömbért, a vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, belerakjuk a megpucolt, felkockázott krumplit, és 3-4 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, és fedő alatt addig főzzük, amíg puhára nem fő a krumpli. Leturmixoljuk, ha túl sűrűnek látjuk, 100 ml folyadékkal javíthatunk rajta. Pár csepp almaecettel ízesítjük.

A feltéthez az olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott sonkát, majd jöhet rá a bab és a zsálya. Az egészet jól lepirítjuk, és a levest ezzel a feltéttel tálaljuk.

Gyömbéres burgonyakrémleves prosciuttós babbal

Ha tetszett a gyömbéres burgonyakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások