Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 - 6 ek olívaolaj
- 400 ml fehérbor
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- 1 kg fagyasztott borsó
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek fehérborecet
A panna cottához
- 150 ml kókusztejszín
- 300 ml habtejszín
- 1 kis csokor menta
- 1 db citrom héja
- 7 g zselatin (por)
- 50 ml tej
- só, bors
A tálaláshoz
- 3 ek kókuszpehely
- pár levél menta
- 1 db citrom
- 8 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 - 6 ek olívaolaj
- 400 ml fehérbor
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- 1 kg fagyasztott borsó
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek fehérborecet
A panna cottához
- 150 ml kókusztejszín
- 300 ml habtejszín
- 1 kis csokor menta
- 1 db citrom héja
- 7 g zselatin (por)
- 50 ml tej
- só, bors
A tálaláshoz
- 3 ek kókuszpehely
- pár levél menta
- 1 db citrom
- 8 ek olívaolaj
A panna cottához a kókusztejszínt, a habtejszínt,a mentát és a citrom héját forráspontig melegítünk. A zselatint beáztatjuk a tejbe, majd amikor megduzzadt, pár másodperc alatt felolvasztjuk a mikróban, aztán hozzákeverjük a meleg tejszínes mixhez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk belőle a mentaszálakat, majd a mixet egy tetszőleges szilikonformába öntjük, és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen meg nem köt.
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, majd felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Jöhet hozzá az alaplé, és ezzel is felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az előzőleg hűtőben kiolvasztott borsót, kb. 4-5 perc folyamatos forralással megfőzzük, majd az egészet egy turmixgépben selymessé turmixoljuk. A vége előtt 1 perccel hozzátesszük a petrezselymet és a borecetet, és ezzel is krémessé zúzzuk, szükség szerint ízesítjük. Egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, majd azonnal hűtjük.
Ha tetszett a hideg borsókrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!