Hirdetés

Hideg borsókrémleves sós panna cottával

Hozzávalók

8
főre
+
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 - 6 ek olívaolaj
400 ml fehérbor
1 ½ - 2 l zöldségalaplé
1 kg fagyasztott borsó
1 csokor petrezselyem
2 ek fehérborecet

A panna cottához

150 ml kókusztejszín
300 ml habtejszín
1 kis csokor menta
1 db citrom héja
7 g zselatin (por)
50 ml tej
só, bors

A tálaláshoz

3 ek kókuszpehely
pár levél menta
1 db citrom
8 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Hideg borsókrémleves sós panna cottával

Ennél nagyszerűbb nyári levest nehezen tudok elképzelni, valami hihetetlenül hűsítő és izgalmas ízek vannak jelen. Mindenféleképpen lessetek rá, ha jót akartok magatoknak, hiszen a borsó, menta, citrom kombó nagyon ütős.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 - 6 ek olívaolaj
400 ml fehérbor
1 ½ - 2 l zöldségalaplé
1 kg fagyasztott borsó
1 csokor petrezselyem
2 ek fehérborecet

A panna cottához

150 ml kókusztejszín
300 ml habtejszín
1 kis csokor menta
1 db citrom héja
7 g zselatin (por)
50 ml tej
só, bors

A tálaláshoz

3 ek kókuszpehely
pár levél menta
1 db citrom
8 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A panna cottához a kókusztejszínt, a habtejszínt,a mentát és a citrom héját forráspontig melegítünk. A zselatint beáztatjuk a tejbe, majd amikor megduzzadt, pár másodperc alatt felolvasztjuk a mikróban, aztán hozzákeverjük a meleg tejszínes mixhez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk belőle a mentaszálakat, majd a mixet egy tetszőleges szilikonformába öntjük, és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen meg nem köt.

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, majd felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Jöhet hozzá az alaplé, és ezzel is felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az előzőleg hűtőben kiolvasztott borsót, kb. 4-5 perc folyamatos forralással megfőzzük, majd az egészet egy turmixgépben selymessé turmixoljuk. A vége előtt 1 perccel hozzátesszük a petrezselymet és a borecetet, és ezzel is krémessé zúzzuk, szükség szerint ízesítjük. Egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, majd azonnal hűtjük.

Ha tetszett a hideg borsókrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások