Hirdetés
Bespájzolva

Hideg borsókrémleves sós panna cottával

Hozzávalók

8
főre
+
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 - 6 ek olívaolaj
400 ml fehérbor
1 ½ - 2 l zöldségalaplé
1 kg fagyasztott borsó
1 csokor petrezselyem
2 ek fehérborecet

A panna cottához

150 ml kókusztejszín
300 ml habtejszín
1 kis csokor menta
1 db citrom héja
7 g zselatin (por)
50 ml tej
só, bors

A tálaláshoz

3 ek kókuszpehely
pár levél menta
1 db citrom
8 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hideg borsókrémleves sós panna cottával

Ennél nagyszerűbb nyári levest nehezen tudok elképzelni, valami hihetetlenül hűsítő és izgalmas ízek vannak jelen. Mindenféleképpen lessetek rá, ha jót akartok magatoknak, hiszen a borsó, menta, citrom kombó nagyon ütős.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
4 - 6 ek olívaolaj
400 ml fehérbor
1 ½ - 2 l zöldségalaplé
1 kg fagyasztott borsó
1 csokor petrezselyem
2 ek fehérborecet

A panna cottához

150 ml kókusztejszín
300 ml habtejszín
1 kis csokor menta
1 db citrom héja
7 g zselatin (por)
50 ml tej
só, bors

A tálaláshoz

3 ek kókuszpehely
pár levél menta
1 db citrom
8 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A panna cottához a kókusztejszínt, a habtejszínt,a mentát és a citrom héját forráspontig melegítünk. A zselatint beáztatjuk a tejbe, majd amikor megduzzadt, pár másodperc alatt felolvasztjuk a mikróban, aztán hozzákeverjük a meleg tejszínes mixhez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Eltávolítjuk belőle a mentaszálakat, majd a mixet egy tetszőleges szilikonformába öntjük, és a hűtőbe tesszük, amíg teljesen meg nem köt.

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, majd felöntjük a borral, és a negyedére forraljuk. Jöhet hozzá az alaplé, és ezzel is felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az előzőleg hűtőben kiolvasztott borsót, kb. 4-5 perc folyamatos forralással megfőzzük, majd az egészet egy turmixgépben selymessé turmixoljuk. A vége előtt 1 perccel hozzátesszük a petrezselymet és a borecetet, és ezzel is krémessé zúzzuk, szükség szerint ízesítjük. Egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, majd azonnal hűtjük.

Ha tetszett a hideg borsókrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások