Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 10 dkg borsó
- 10 dkg konzerv fehérbab
- 3 db szárzeller
- 1 db póréhagyma
- 0.25 fej kelkáposzta
- 0.25 fej brokkoli
- 0.25 fej karfiol
- 1 csokor petrezselyem
- 2 nagy marék koktélparadicsom félbevágva
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 1 ½ l alaplé
- parmezán
Így készül az olasz minestrone!
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 10 dkg borsó
- 10 dkg konzerv fehérbab
- 3 db szárzeller
- 1 db póréhagyma
- 0.25 fej kelkáposzta
- 0.25 fej brokkoli
- 0.25 fej karfiol
- 1 csokor petrezselyem
- 2 nagy marék koktélparadicsom félbevágva
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 1 ½ l alaplé
- parmezán
A kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd megpörgetjük rajta a répákat, az angolzellert és póréhagymát. Egy nagy csokor bazsalikomot és petrezselymet durvára vágunk és hozzáadjuk a zöldséges alapunkhoz a koktélparadicsomokkal együtt. Felöntjük alaplével, sózzuk és szárított oregánóval, bazsalikommal és majorannával fűszerezzük, majd 30 percig főzzük. Ezután kerül bele a karfiol, a brokkoli, a kelkáposzta, és mikor már majdnem minden puhára főtt, akkor hozzáadjuka a konzerv fehérbabot és zöldborsót is. Öt perc főzés után tálalhatunk is, egy nagy adag parmezánnal és egy löket olívaolajjal.