Hirdetés

Kapros citromos lazacleves

Hozzávalók

3 - 4
személyre
2 ek olívaolaj
2 szál sárgarépa
2 db kisebb burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1600 ml víz
1 citrom leve
½ citrom reszelt héja
bors
3 csipet tárkony
1 kis csokor kapor
200 ml zsíros tejszín
300 g tisztított lazac
Hirdetés

Kapros citromos lazacleves

Ez a leves az egyik nagy kedvencem volt a nyári időszakban, de forrón is őrülten jólesik egy hosszú nap után amikor az ember dideregve hazaér.
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
személyre
2 ek olívaolaj
2 szál sárgarépa
2 db kisebb burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1600 ml víz
1 citrom leve
½ citrom reszelt héja
bors
3 csipet tárkony
1 kis csokor kapor
200 ml zsíros tejszín
300 g tisztított lazac

Az olajon kissé lepirítjuk a kis karikákra vágott sárgarépát, hozzáadjuk a hasonló méretű kockákra vágott burgonyát, beledobjuk egészben a vörös és fokhagymákat és felöntjük a vízzel. Puhára főzzük benne a zöldségeket, közben a tárkonyt, babérlevelet, citromlevet és héjat is az alapba dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a tejszínt, belerakjuk a kb 2 cm-es kockákra vágott lazacot, pár percig hagyjuk forrni (ennyi idő elég is a lazacnak), majd belekeverjük az apróra vágott kaprot és kész is vagyunk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások