Hirdetés

Karalábéleves friss kaporral és tejföllel

Hozzávalók

4
főre
+
2 db zsenge karalábé
1 szál sárgarépa
2 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csapott ek liszt
1 l zöldségalaplé (vagy kész levesalap), esetleg víz
150 ml tejföl
1 csokor friss kapor vagy petrezselyem
1 tk pirospaprika
1 mk őrölt fehér bors
1 mk őrölt fekete bors
Kevés reszelt szerecsendió
1 mk szárított majoranna
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Karalábéleves friss kaporral és tejföllel

Olyan szép és zsenge karalábét találtam, hogy csak na, úgyhogy össze is dobtam belőle egy frankó kis tavaszváró levest, pikk-pakk megvan és nagyon lehet szeretni. A tejföl és a friss kapor adja meg az igazán üde hangulatát, de kevéske majoranna és szerecsendió is kell hozzá, hogy az legyen, ami. Irány a piac, szerezzetek be néhány finom karalábét és lepjétek meg a családot egy príma karalábélevessel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
31
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db zsenge karalábé
1 szál sárgarépa
2 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csapott ek liszt
1 l zöldségalaplé (vagy kész levesalap), esetleg víz
150 ml tejföl
1 csokor friss kapor vagy petrezselyem
1 tk pirospaprika
1 mk őrölt fehér bors
1 mk őrölt fekete bors
Kevés reszelt szerecsendió
1 mk szárított majoranna
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Első lépés: a zöldségek felszeletelése

A zsenge karalábét és a sárgarépát alaposan megpucoljuk és hasábokra vágjuk. A vöröshagymát nagyobb kockákra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket egy lábosban kevés olajon, magas hőmérsékleten párolni kezdjük. Ha itt-ott már kicsit pirulni is kezdenek, rászórunk 1 csapott evőkanál lisztet, elkeverjük és fél percig együtt pároljuk tovább, majd felöntjük az alaplével, finoman megsózzuk és alacsony lángon kb. 20 percen keresztül főzzük.

Tejfölös karalábéleves

Bőségesen fűszerezzük meg a karalábélevest

Jöhetnek a levesbe a fűszerek: pirospaprika, fekete és fehér bors, szerecsendió és majoranna. Tovább főzzük alacsony lángon, míg a zöldségek teljesen megpuhulnak. A tejfölben elkeverünk 1 púpozott teáskanál lisztet, hozzámerünk keveset a forró léből, jól összekeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, végül beleszórjuk a finomra vágott kaprot és összekeverjük. Megkóstoljuk és szükség esetén állítunk még a fűszerezésen. A levest levesszük a tűzről, majd minimum 10 percig pihentetjük, végül az egészet belapátoljuk.

Karalábé minden mennyiségben

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?