Hozzávalók
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 100 ml étolaj
- só, bors
- 2 tk őrölt kömény
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 800 g burgonya (tisztított mennyiség)
- 2 tk morzsolt majoránna
- 1 kg kelkáposzta
- 4 ek finomliszt
Kelkáposzta-főzelék, ahogy Lajos készíti
Hozzávalók
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma (150 g/fej)
- 100 ml étolaj
- só, bors
- 2 tk őrölt kömény
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 800 g burgonya (tisztított mennyiség)
- 2 tk morzsolt majoránna
- 1 kg kelkáposzta
- 4 ek finomliszt
A felaprított fokhagymát és a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát egy lábosban elkezdjük pirítani az olajon. Ha alaposan lepirult, sózzuk, hozzáadjuk a köményt, egy merőkanál forró vizet és a fűszerpaprikát. 1-2 percet főzzük, míg szépen kioldódnak a színek, majd a fűszeres-hagymás alap kétharmadát kikanalazzuk egy tálba és félretesszük, ezt majd a tálaláskor hasznosítjuk.
A visszamaradt hagymára mehet a nagyobb kockára vágott burgonya és a majoránna. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és 6-7 percet főzzük. Mehet rá utána a nagyobb kockákra felvágott kelkáposzta. Felöntjük annyi forró vízzel, hogy éppen ellepje, és így főzzük további 6 percet. Ha szükséges, sózzuk, és ellenőrizzük a folyadéktartalmát – ha kell, öntünk még alá egy kis vizet, hogy éppen ellepje.
A lisztet kikeverjük vízzel, és vékony sugárban hozzácsorgatjuk a főzelékhez. Borsozzuk, és alaposan kiforraljuk. Tányérba szedjük a főzeléket, és a félretett pirított hagymával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a kelkáposzta-főzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Imádod Lajos receptjeit? A kelkáposzta főzelék mellett még sok másik kaját is találsz tőle, próbáld ki ezeket is!
Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával