Hozzávalók
- 1 adag hidegen kelesztett alap pizzatészta (a súlya kb. 1300 g)
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 1 tk só
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 db édes chili
- 1 db citrom leve
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet durvára őrölt fekete bors
- 4 ek olívaolaj (kb. 30 ml)
- 240 g natúr articsókakonzerv
- 4 ek kukoricaliszt a nyújtáshoz
- 4 szelet mortadella
- pepperoni ízlés szerint
- 2 db vizes mozzarella (110 g-os kiszerelés)
Hozzávalók
- 1 adag hidegen kelesztett alap pizzatészta (a súlya kb. 1300 g)
- 400 g darabolt paradicsom konzerv
- 1 tk só
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 db édes chili
- 1 db citrom leve
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet durvára őrölt fekete bors
- 4 ek olívaolaj (kb. 30 ml)
- 240 g natúr articsókakonzerv
- 4 ek kukoricaliszt a nyújtáshoz
- 4 szelet mortadella
- pepperoni ízlés szerint
- 2 db vizes mozzarella (110 g-os kiszerelés)
A mortadellás-pepperonis-articsókás calzonehoz a tésztát az alapreceptben leírtak szerint elkészítjük. A szósz elkészítéséhez a paradicsomhoz keverjük a sót és az oregánót. A chilit kimagozzuk, vékonyan felcsíkozzuk, és a csíkokból apró 1-2 mm-es kockákat vágunk. Összekeverjük a citrom levével, az aprított petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és az olívaolajjal.
Ebbe a „pácba” keverjük a leszűrt articsókát. A 4 felé osztott tésztát kukoricaliszten kb. 24 cm-es kör alakúra nyújtjuk, majd az egyik felére kenjük a paradicsomos szószt. Mehet rá a mortadella, a kicsit átvágott articsóka és ízlés szerinti mennyiségben a pepperoni. Rámorzsoljuk a mozzarella negyedét is, majd a feltétes részre hajtjuk a tészta másik felét, a széleket alaposan lenyomkodjuk, és mehet a sütőbe 230 fokra 10 percre. Alacsonyabb hőmérséklet esetén természetesen növelni kell a sütési időt.
- Elkészítési idő: kb. 30 perc
- Sütés: kb. 10 perc
- Pihentetés: min. 12 óra
Imádod a pizzát, minden formában? Akkor az articsókás calzone után próbáld ki a többit is!
Tejfölös-kolbászos-babos pizza
Ha tetszett a mortadellás-pepperonis-articsókás calzone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!