Hozzávalók
- 2 kg pulykanyak
- 6 l víz
- 450 g sárgarépa
- 250 g fehérrépa
- 250 g zellergumó
- 200 g karalábé
- 2 fej gomba (60 g/fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 tk egész bors
- 2 csokor petrezselyem
- 1 mk sáfrányos szeklice
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 5 cm gyömbér
- só
Hozzávalók
- 2 kg pulykanyak
- 6 l víz
- 450 g sárgarépa
- 250 g fehérrépa
- 250 g zellergumó
- 200 g karalábé
- 2 fej gomba (60 g/fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 tk egész bors
- 2 csokor petrezselyem
- 1 mk sáfrányos szeklice
- 1 db tv-paprika (100 g/db)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 5 cm gyömbér
- só
A pulykanyakleves elkészítéséhez a nyakakat egy fazékba tesszük, felöntjük a vízzel, és elkezdjük melegíteni. Ahogy elkezd habosodni a víz teteje, azt egy szűrő és egy kanál segítségével folyamatosan távolítsuk el. Olykor-olykor nyomjuk le a víz alá a húsokat, hogy a rájuk tapadt hab is feljöjjön a víz tetejére. Ne sajnáljuk az időt a habozásra! Fontos, hogy a víz ne forrjon, csak gyöngyözzön.
Amikor a lehető legtöbb habot leszedtük a levesről, hozzáadjuk a megpucolt répát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, a gombát, a fokhagymát, a vöröshagymát héjastul, az egész borsot, a petrezselymet, a sáfrányos szeklicét, a paprikát, a paradicsomot és a gyömbért is. Amikor újra gyöngyözni kezd a leves, sózzuk, és lassú tűzön, pötyögtetve kb. 4 órát főzzük.
Amikor letelt az idő, és minden megfőtt, kivesszük a levesből a húst és a zöldségeket, hagyjuk a levest 10 percet ülepedni, majd egy bevizezett konyharuhán keresztül leszűrjük. A levest a zöldségekkel, a hússal és cérnametélttel tálaljuk.
Elkészítési idő: 4,5 óra
Ha tetszett a klasszikus pulykanyakleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!