A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 ek kristálycukor
- só, bors
- 300 ml víz
- 300 ml tej
- 40 g finomliszt
- 2 ek almaecet
A tálaláshoz
- 4 pár sült virsli
- 1 csokor friss koriander
- 1 tk chilipehely
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 1 ek kristálycukor
- só, bors
- 300 ml víz
- 300 ml tej
- 40 g finomliszt
- 2 ek almaecet
A tálaláshoz
- 4 pár sült virsli
- 1 csokor friss koriander
- 1 tk chilipehely
A kukoricafőzelék elkészítéséhez először a vajat egy lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes hőfokon kb. 3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, és közepesen erős hőfokon kb. 1 percig pirítjuk. Beleszórjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel és tejjel is. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.
A liszthez kanalazunk a léből 2-3 merőkanálnyit, azzal csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a kukoricafőzeléket. A végén az ecettel tovább ízesítjük. Sült virslivel, friss korianderrel és chilipehellyel megszórva tálaljuk.
Tökéletes egy gyors ebédnek, és a gyerekek is garantáltan imádni fogják!
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a kukoricafőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A világ 10 legnagyobb kukoricarajongója közé tartoztok? Akkor a legjobb helyen jártok, hiszen mi is imádjuk az édes kis sárga szemeket, méghozzá minden formában! Ha a krémlevest már unjátok, jöhet a kukoricafőzelék, utána pedig feltétlenül próbáljátok ki ezeket az izgalmas kukoricás kajákat is:
Kukorica-krémleves, ahogy Zsolti szereti