Hirdetés

Lecsókrémleves kolbászos palacsintával

Hozzávalók

4
főre
500 g paradicsom
500 g TV paprika
3 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
3 tk őrölt pirospaprika
2 tk sűrített paradicsom
só, bors
25 g zsírszalonna
1 l víz

A palacsintához:

1 tojás
100 g liszt
200 ml tej
1 csipet sütőpor
60 g paprikás szárazkolbász
Hirdetés

Lecsókrémleves kolbászos palacsintával

Fogadjunk, hogy soha nem jutott volna eszetekbe h krémlevest csináljatok a jó öreg lecsóból. Mi most megtettük és nem is értjük, hogy miért nem csináltuk így eddig, mert ezzel a kolbászos palacsintával annyira ütős lett, hogy nem bírtuk abbahagyni és kellett is főzni a következő adagot.
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
500 g paradicsom
500 g TV paprika
3 fej vöröshagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
3 tk őrölt pirospaprika
2 tk sűrített paradicsom
só, bors
25 g zsírszalonna
1 l víz

A palacsintához:

1 tojás
100 g liszt
200 ml tej
1 csipet sütőpor
60 g paprikás szárazkolbász

A leveshez elkészítjük a lecsót: a szalonnát kis kockákra vágjuk, egy lábosba rakjuk, és közepes hőfokon zsírjára sütjük. Ekkor belerakjuk az apróra vágott hagymát, majd 1-2 perc múlva a fokhagymát. Üvegesre pároljuk. Felkockázzuk a paprikát, és azt is hozzádobjuk. Miután picit összeesett, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Jól elkeverjük, visszarakjuk a tűzre. Belerakjuk a sűrített paradicsomot, a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt, leturmixoljuk.

A palacsintához egy keverőtálban a tojást, lisztet, sót csomómentesre keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Egy serpenyőben lepirítjuk a kis kockákra vágott kolbászt,  és azt is a tésztához adjuk. Botmixerrel picit átpürésítjük és teflon serpenyőben kisütjük a palacsintát. Csíkokra vágjuk és a krémlevest ezzel a betéttel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások