Hozzávalók
- 500 g paradicsom
- 500 g TV paprika
- 3 fej vöröshagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 3 tk őrölt pirospaprika
- 2 tk sűrített paradicsom
- só, bors
- 25 g zsírszalonna
- 1 l víz
A palacsintához:
- 1 db tojás
- 100 g liszt
- 200 ml tej
- só
- 1 csipet sütőpor
- 60 g paprikás szárazkolbász
Hozzávalók
- 500 g paradicsom
- 500 g tv paprika
- 3 fej vöröshagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 3 tk őrölt pirospaprika
- 2 tk sűrített paradicsom
- só, bors
- 25 g zsírszalonna
- 1 l víz
A palacsintához:
- 1 db tojás
- 100 g liszt
- 200 ml tej
- só
- 1 csipet sütőpor
- 60 g paprikás szárazkolbász
A leveshez elkészítjük a lecsót: a szalonnát kis kockákra vágjuk, egy lábosba rakjuk, és közepes hőfokon zsírjára sütjük. Ekkor belerakjuk az apróra vágott hagymát, majd 1-2 perc múlva a fokhagymát. Üvegesre pároljuk. Felkockázzuk a paprikát, és azt is hozzádobjuk. Miután picit összeesett, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Jól elkeverjük, visszarakjuk a tűzre. Belerakjuk a sűrített paradicsomot, a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megfőtt, leturmixoljuk.
A palacsintához egy keverőtálban a tojást, lisztet, sót csomómentesre keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Egy serpenyőben lepirítjuk a kis kockákra vágott kolbászt, és azt is a tésztához adjuk. Botmixerrel picit átpürésítjük és teflon serpenyőben kisütjük a palacsintát. Csíkokra vágjuk és a krémlevest ezzel a betéttel tálaljuk.