Hirdetés
Instant

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
4 - 6 db pontypatkó

Az alapléhez

4 fej hagyma (nagyobb)
1 db paprika
1 db hegyes erős paprika
2 db paradicsom (nagyobb)
2 kg egész ponty feldarabolva
só, bors
3 l víz
1 púpozott ek pirospaprika
2 ek füstölt paprika

A tésztához

200 g liszt
2 db tojás
pár csepp víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lilla-féle bajai halászlé

Ha egy igazi, tiszta, bajai halászlé receptet kerestek, akkor már nem is kell továbbmenni. Szerintem ez a legjobb verzió, de döntsetek ti!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
4 - 6 db pontypatkó

Az alapléhez

4 fej hagyma (nagyobb)
1 db paprika
1 db hegyes erős paprika
2 db paradicsom (nagyobb)
2 kg egész ponty feldarabolva
só, bors
3 l víz
1 púpozott ek pirospaprika
2 ek füstölt paprika

A tésztához

200 g liszt
2 db tojás
pár csepp víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a felvert tojást elmorzsoljuk a liszttel, és néhány csepp vízzel összegyúrjuk. Lefedjük, és 20 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ezután kb. 2-3 mm vastag lapokat nyújtunk belőle, és 3-4 cm szélesre nyújtjuk. 2-3 mm vastag, gyufaszál alakú darabokat vágunk belőle, és bő, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.

Az alapléhez a zöldségeket felkockázzuk, és a kétféle pirospaprika kivételével, a többi hozzávalóval együtt felforraljuk egy lábasban. Ha felforrt, megszórjuk a paprikával, elkeverjük és további 1 órát forraljuk. Ezután átszűrjük, ebbe az átszűrt lébe rakjuk a pontypatkókat, és ha felforrt, 15 percig főzzük. A levest a patkókkal és egy kis tésztával tálaljuk.

Bajai halászlé tálalása

Ha tetszett a bajai halászlé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások