Hozzávalók
- 4 - 6 db pontypatkó
Az alapléhez
- 4 fej hagyma (nagyobb)
- 1 db paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 db paradicsom (nagyobb)
- 2 kg egész ponty feldarabolva
- só, bors
- 3 l víz
- 1 púpozott ek pirospaprika
- 2 ek füstölt paprika
A tésztához
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- pár csepp víz
Lilla-féle bajai halászlé
Hozzávalók
- 4 - 6 db pontypatkó
Az alapléhez
- 4 fej hagyma (nagyobb)
- 1 db paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 db paradicsom (nagyobb)
- 2 kg egész ponty feldarabolva
- só, bors
- 3 l víz
- 1 púpozott ek pirospaprika
- 2 ek füstölt paprika
A tésztához
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- pár csepp víz
A tésztához a felvert tojást elmorzsoljuk a liszttel, és néhány csepp vízzel összegyúrjuk. Lefedjük, és 20 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ezután kb. 2-3 mm vastag lapokat nyújtunk belőle, és 3-4 cm szélesre nyújtjuk. 2-3 mm vastag, gyufaszál alakú darabokat vágunk belőle, és bő, sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
Az alapléhez a zöldségeket felkockázzuk, és a kétféle pirospaprika kivételével, a többi hozzávalóval együtt felforraljuk egy lábasban. Ha felforrt, megszórjuk a paprikával, elkeverjük és további 1 órát forraljuk. Ezután átszűrjük, ebbe az átszűrt lébe rakjuk a pontypatkókat, és ha felforrt, 15 percig főzzük. A levest a patkókkal és egy kis tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a bajai halászlé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!