Hirdetés

Minestrone kölessel - az olaszok is megirigyelnék

Hozzávalók

2 ek olívaolaj
3 szelet bacon
1 kis fej lilahagyma
1 szál sárgarépa
2 szál zellerszár
3 gerezd fokhagyma
350 g sütőtök
só, bors
2 ½ l víz
400 g fagyasztott zöldbab
150 g köles
2 ek zöld pesztó
2 tk sűrített paradicsom
1 csokor friss petrezselyem
20 g parmezán
Hirdetés

Minestrone kölessel - az olaszok is megirigyelnék

A minestrone egy olasz mindent bele zöldségleves. A mostani verzióm egy picit téliesítve, sütőtökkel, tészta helyett kölessel készült, amit akár karácsonykor is simán elkészíthettek, ha kicsit újítani akartok a menün. :)
Hirdetés

Hozzávalók

2 ek olívaolaj
3 szelet bacon
1 kis fej lilahagyma
1 szál sárgarépa
2 szál zellerszár
3 gerezd fokhagyma
350 g sütőtök
só, bors
2 ½ l víz
400 g fagyasztott zöldbab
150 g köles
2 ek zöld pesztó
2 tk sűrített paradicsom
1 csokor friss petrezselyem
20 g parmezán

A bacont apróra vágjuk és az olajon elkezdjük pirítani. A zellert, hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a répát pedig felszeleteljük. Ha elkezdte kiengedni a zsírját a bacon, a zöldségeket is rádobjuk. Beletesszük a kockára vágott sütőtököt és a sűrített paradicsomot is.  2-3 perc alatt alaposan lepirítjuk.

Sózzuk, borsozzuk és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig főzzük. Ha letelt az idő, belerakjuk a babot, kölest és további 10-15 percig főzzük, amíg meg nem puhulnak. Ha megfőtt, elzárjuk, belekanalazzuk a pesztót, belereszeljük a parmezánt, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálalhatjuk is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások