Hirdetés
Bespájzolva

Narancsos-ánizsos almakrémleves

Hozzávalók

4
főre
+
4 db puha, kásás alma
2 db narancs héja és leve
1 ek barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 rúd fahéj
1 db csillagánizs
1 ek almaecet
100 ml tejszín
1 ek keményítő

A levesbetéthez

1 db keményebb alma
1 ek méz
1 csipet só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Narancsos-ánizsos almakrémleves

Ahogy minden konyhában, balesetek nálunk is előfordulnak, így esett, hogy kompótfőzés közben az egyik típusú alma atomjaira szétfőtt, amíg a másik vígan úszkált a főzőlében. Ezt a balesetet azonban hasznunkra fordítottuk, és egy meleg, jóleső almakrémlevest készítettünk belőle.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db puha, kásás alma
2 db narancs héja és leve
1 ek barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 rúd fahéj
1 db csillagánizs
1 ek almaecet
100 ml tejszín
1 ek keményítő

A levesbetéthez

1 db keményebb alma
1 ek méz
1 csipet só
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az almákat meghámozzuk, tetszőlegesen felvágjuk, majd feltesszük annyi vízzel főni, hogy ellepje. A narancsok héját hámozóval a vízbe húzzuk, és beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, csillagánizst, az almaecetet és a narancsok levét is.

Az egészet fedő alatt felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőt, pár percig forraljuk, majd a fűszereket kiszedve máris turmixoljuk. 

Sűrű, krémes, fűszeres almakrémlevest kapunk, amit akár egy kis mézeskaláccsal vagy keksszel is fogyaszthatunk, de mi most egy darab keményebb almából karalábévájóval golyócskákat szedtünk, és azt egy kevés mézen egy csipet sóval megkaramellizáltuk.

Narancsos-ánizsos almakrémleves

Ha tetszett a narancsos-ánizsos almakrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások