Hirdetés

OMG: Íme a legjobb kínai csípős-savanyú leves

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 ek friss gyömbér lereszelve
1 ek ázsiai chili pasta
1 ek olaj
30 g fafül gomba
1 gerezd fokhagyma
200 g lében eltett v. konzerv bambuszrügy
½ dl szójaszósz
½ dl rizsecet
bors
1 csipet barnacukor
1 mk szecsuáni bors
7 dl alaplé
150 g tofu
4 tk étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
1 db tojás
díszítésnek újhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

OMG: Íme a legjobb kínai csípős-savanyú leves

Teljesen belejöttünk a kínai büfék ételeinek reprodukálásába. A szezámos csirke után most elhoztuk nektek ezt a csípős-savanyú levest, amit állagát tekintve sok mindenhez hasonlítottunk már. De most mindettől eltekintve próbáljátok ki, hiszen pár izgi hozzávalóból egy elég frankó levest tudtok kifőzni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 ek friss gyömbér lereszelve
1 ek ázsiai chili pasta
1 ek olaj
30 g fafül gomba
1 gerezd fokhagyma
200 g lében eltett v. konzerv bambuszrügy
½ dl szójaszósz
½ dl rizsecet
bors
1 csipet barnacukor
1 mk szecsuáni bors
7 dl alaplé
150 g tofu
4 tk étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
1 db tojás
díszítésnek újhagyma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A felhevített wokba elkezdjük pirítani a friss reszelt gyömbért, a chili pasta-t egy kevés olaj társaságában. Ezt követően jöhet a fafül gomba, amit valószínűleg szárított verzióban kaptok majd meg a boltban, de csak egyszerűen öntsétek le egy kevés meleg vízzel a főzés kezdete előtt. Az áttört fokhagyma utána a kisebb darabokra vágott bambuszrügyet is hozzáadjuk a leves alapunkhoz. Ezek utána mehet bele a szójaszósz, a rizsecet és a fűszerek: só, bors, cukor és szecsuáni bors. Végül pedig felöntjük az egészet alaplével és 5 percig főzzük a felkockázott tofuval. A sűrűbb állag eléréséhez elkeverjük a keményítőt 1 dl hideg vízzel, hozzáöntjük a leveshez és egy felvert tojást, lassan belecsurgatunk. A levest tálaljuk melegen, újhagymával díszítve.

kinai_leves.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?