Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált sertéshús
- só, bors
- 50 g aszalt paradicsom
- 50 g fekete olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej hagyma
A leveshez
- 30 ml olaj
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l passata
- 3 ek paradicsomos pesztó (kb. 80 g)
- 2 - 3 szál zellerszár
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
Hozzávalók
A húsgolyóhoz
- 500 g darált sertéshús
- só, bors
- 50 g aszalt paradicsom
- 50 g fekete olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ fej hagyma
A leveshez
- 30 ml olaj
- ½ fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l passata
- 3 ek paradicsomos pesztó (kb. 80 g)
- 2 - 3 szál zellerszár
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
Az olaszos paradicsomleveshez a húst egy keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a karikára vágott olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát, majd az egészet összedolgozzuk. Nedves kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk belőle.
Egy lábasban, közepesen erős lángon olajat hevítünk, és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a kis kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd beletesszük a húsgolyókat, és oldalanként kb. 1-1 percig pirítjuk. Felöntjük a passatával, belekeverjük a paradicsomos pesztót és a kis kockára vágott zellerszárat. Ha felforrt a leves, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon a húsgolyókkal együtt kb. 20 percig főzzük.
Levesszük a tűzről, és megszórjuk a levest a frissen felaprított bazsalikommal. Tányérba szedjük, és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük.
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a paradicsomleves olaszos húsgolyóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!