Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Paradicsomos burgonyafőzelék

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej hagyma
2 szál zellerszár
2 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
1 ½ kg krumpli
só, bors
1 tk őrölt kömény
2 db babérlevél
1 tk pirospaprika
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
1 ek liszt
1 ek cukor (ízlés szerint)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paradicsomos burgonyafőzelék

A krumplifőzelék a legegyszerűbb kaják közé tartozik, nekünk nagyon sokszor vészhelyzet-ebéd vagy -vacsora. Igazából ezt a paradicsomos verziót is ugyanolyan egyszerű összedobni, mint a tejfölöset, ha egy kicsit extrább ízekre vágynál. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej hagyma
2 szál zellerszár
2 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
1 ½ kg krumpli
só, bors
1 tk őrölt kömény
2 db babérlevél
1 tk pirospaprika
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
1 ek liszt
1 ek cukor (ízlés szerint)
Bevásárlólistához adom

A hagymát és a zellerszárat finomra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk és rányomjuk a fokhagymát is. A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, majd rádobjuk a hagymás alapra, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.

a paradicsomos burgonyafőzelék tálalása

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és megszórjuk a köménnyel. Ha a krumpli megpuhult, kb. 50 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, majd a passatával és hozzáadjuk a főzelékhez. Még kb. 10-15 percig forraljuk, a végén hozzáadjuk a cukrot és kész is.

Ha tetszett a paradicsomos burgonyafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások