Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 szál zellerszár
- 2 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ½ kg krumpli
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 1 tk pirospaprika
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 ek liszt
- 1 ek cukor (ízlés szerint)
Paradicsomos burgonyafőzelék
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 szál zellerszár
- 2 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ½ kg krumpli
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 1 tk pirospaprika
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 1 ek liszt
- 1 ek cukor (ízlés szerint)
A hagymát és a zellerszárat finomra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk és rányomjuk a fokhagymát is. A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, majd rádobjuk a hagymás alapra, megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és megszórjuk a köménnyel. Ha a krumpli megpuhult, kb. 50 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, majd a passatával és hozzáadjuk a főzelékhez. Még kb. 10-15 percig forraljuk, a végén hozzáadjuk a cukrot és kész is.
Ha tetszett a paradicsomos burgonyafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!