Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Savanyú krumplileves kolbászmorzsával

Hozzávalók

4
főre
+
500 g krumpli
1 fej hagyma
1 db tojás
2 ek liszt
1 ek ecet
2 db babérlevél
tárkony
1 tk pirospaprika
50 ml olaj
200 g kolbász
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Savanyú krumplileves kolbászmorzsával

Hideg estéken, amikor kinézel az ablakon és arra gondolsz, hogy a kanapéról sincs kedved felkelni, na akkor biztosan ez a te vacsid! Imádnivaló utazás a gyermekkorba a savanyú krumplilevessel. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g krumpli
1 fej hagyma
1 db tojás
2 ek liszt
1 ek ecet
2 db babérlevél
tárkony
1 tk pirospaprika
50 ml olaj
200 g kolbász
Bevásárlólistához adom

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Mehet rá a meghámozott és felkockázott krumpli és néhány perc kevergetést követően felöntjük 2 liter vízzel. Beledobunk néhány babérlevelet, a tárkonyt, sózzuk és borsozzuk, majd addig főzzük amíg a krumpli teljesen meg nem puhul. Paprikás  rántást csinálunk egy evőkanál olajból és lisztből és a pirospaprikából, majd némi hőkiegyenlítést követően besűrítjük vele a levest. Mehet bele az ecet is, ezzel majdnem kész a savanyú krumplileves. A karikára vágott kolbászt lepirítjuk, majd aprítógépben lezúzzuk és mehet is a levesre. A tojást 8-10 perc alatt keményre főzzük majd több darabra vágjuk és tálalás előtt a levesbe tesszük. És most van teljesen kész a savanyú krumplileves.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások