Hirdetés
Karácsonyi menü

Sóskaramellás körteleves

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg körte
100 g cukor
1 nagy csipet só
200 ml habtejszín
1 rúd fahéj
víz

A díszítéshez

20 g vaj
1 ek cukor
pár szelet körte
1 ek pirított pisztácia
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sóskaramellás körteleves

A sós karamell már alapjában véve egy jó dolog, de mi van akkor, ha az egy gyümölcsleves alapja? Semmi, szimplán tökéletes! Mivel most jócskán körteszezon van, így egyértelmű volt, hogy a körteleves alapja lesz, de megcsinálhatjátok más gyümölccsel is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg körte
100 g cukor
1 nagy csipet só
200 ml habtejszín
1 rúd fahéj
víz

A díszítéshez

20 g vaj
1 ek cukor
pár szelet körte
1 ek pirított pisztácia
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A körtét meghámozzuk, kiszedjük a magjait, néhány vékony szeletet félrerakunk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk.

Összekeverjük a cukrot a sóval. Egy lábasban megkaramellizáljuk a cukrot, és amikor már aranybarna a karamell, fokozatosan beleöntjük a tejszínt. Ha összerottyant, belerakjuk a körtét, a fahéjat, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a körte. Ekkor kiszedjük a fahéjat és alaposan leturmixoljuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat a cukorral, és megpirítjuk benne a félretett körteszeleteket. A levest tányérokba szedjük, és a pirított körteszeletekkel és a pisztáciával megszórva tálaljuk.

Sóskaramellás körteleves

Ha tetszett a sóskaramellás körteleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások