Hozzávalók
Fűszeres sült répa krémleves
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagya
- 70 dkg sárgarépa
- 1 l zöldségalaplé
- 1 tk garam masala fűszerkeverék
- ½ tk kurkuma
- 1 db csípős chili paprika
- 2 tk zsíros kókusztej
- 1 ek kukoricaliszt
- só, bors
- olívaolaj
Brokkoli krémleves serpenyőben sült húsgolyókkal
A leveshez
- ½ ek vaj
- 2 fej brokkoli
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kis darab paszternák
- 1 l zöldségalaplé
- 1 db krumpli
- 2 ½ dl zsíros tejszín
- kevés frissen reszelt szerecsendió
- só, bors
A húsgombócokhoz
- ½ kg darált pulykahús
- 120 g zsíros sajt, pl edami
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
- 2 ek puffasztott rizs
Hozzávalók
Fűszeres sült répa krémleves
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagya
- 70 dkg sárgarépa
- 1 l zöldségalaplé
- 1 tk garam masala fűszerkeverék
- ½ tk kurkuma
- 1 db csípős chili paprika
- 2 tk zsíros kókusztej
- 1 ek kukoricaliszt
- só, bors
- olívaolaj
Brokkoli krémleves serpenyőben sült húsgolyókkal
A leveshez
- ½ ek vaj
- 2 fej brokkoli
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kis darab paszternák
- 1 l zöldségalaplé
- 1 db krumpli
- 2 ½ dl zsíros tejszín
- kevés frissen reszelt szerecsendió
- só, bors
A húsgombócokhoz
- ½ kg darált pulykahús
- 120 g zsíros sajt, pl edami
- 1 tk kakukkfű
- só, bors
- 2 ek puffasztott rizs
Fűszeres sült répa krémleves
A sárgarépát nagyobb darabokra vágva egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Sózzuk, borsuzzok, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre.
A finomra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon dinsztelni kezdjük. Közben karikákra vágunk egy jó erős chili paprikát és ezt is a hagymához adjuk, ahogyan a megsült répákat is. Belereszeljük a gyömbért, az egészen keverünk még egyet, majd felöntjük az alaplével. Belenyomatjuk a kókusztejet, majd sóval, borssal, garam masala fűszerkeverékkel és kurkumával ízesítjük. Kevés vízzel elkeverjük a kukoricalisztet és hozzáadjuk a leveshez. 15 percig hagyjuk rotyogni, majd lebotmixereljük.
Brokkoli krémleves serpenyőben sült húsgolyókkal
Forró lábasban olajat hevítünk és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Mellédobjuk a darabokra vágott paszternákot és ezen is tekerünk egyet. A brokkolot rózsáira szedve bedobjuk a lábasba, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a krumplit majd sózzuk borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt és lebotmixereljük.
A leves főzési ideje alatt össze lehet dobni a húsgolyókat. A darálthúst egy tálban összeforgatjuk a sóval, borssal, kakukkfűvel, a sajttal és a puffasztott rizzsel. Gombócokat formázunk belőle és a lábasban kevés olajon átsütjük őket.
A húsgolyókkal megspékelt levest kevés finomra vágott petrezselyemmel és olívaolajjal díszitve tálaljuk.
Ha tetszett a zöldség krémleves tippünk, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!