Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
500 g csirkemellfilé
só, bors
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej karalábé
1 db zeller
2 db babérlevél
2 szál friss tárkony
2 marék zöldborsó
200 ml tejszín
1 db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tárkonyos csirkeraguleves

3 dolgot legalább imádunk ebben a dologban: a csirkét, a tárkonyt, és azt, hogy ez egy leves. Szóval azt állítjuk, hogy ez egy zseniális kombó!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
500 g csirkemellfilé
só, bors
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej karalábé
1 db zeller
2 db babérlevél
2 szál friss tárkony
2 marék zöldborsó
200 ml tejszín
1 db citrom leve
Bevásárlólistához adom

A hagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet, amit szintén kicsit megpirítunk, sózunk és borsozunk. A leveszöldségeket felkockázzuk, és hozzáadjuk a húsos alaphoz, kicsit átforgatjuk, és felöntjük 1,5 liter vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a felaprított tárkonyt, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, majd ha az is megfőtt, beleöntjük a tejszínt. Ha újra felforrt a leves, ízlés szerint facsarunk bele egy kevés citromlevet.

tárkonyos csirkeraguleves

Ha tetszett a tárkonyos csirkeraguleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások