Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 db zeller
- 2 db babérlevél
- 2 szál friss tárkony
- 2 marék zöldborsó
- 200 ml tejszín
- 1 db citrom leve
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 1 db zeller
- 2 db babérlevél
- 2 szál friss tárkony
- 2 marék zöldborsó
- 200 ml tejszín
- 1 db citrom leve
A hagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet, amit szintén kicsit megpirítunk, sózunk és borsozunk. A leveszöldségeket felkockázzuk, és hozzáadjuk a húsos alaphoz, kicsit átforgatjuk, és felöntjük 1,5 – 2 liter vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a felaprított tárkonyt, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, majd ha az is megfőtt, beleöntjük a tejszínt. Ha újra felforrt a leves, ízlés szerint facsarunk bele egy kevés citromlevet.
Ha tetszett a tárkonyos csirkeraguleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!