Hozzávalók
- 2 ek vaj
- 1 szál póréhagyma (vagy újhagyma)
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- 500 g édesburgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- 800 ml víz (vagy zöldségalaplé)
- 3 nagy ek tejföl
Hozzávalók
- 2 ek vaj
- 1 szál póréhagyma (vagy újhagyma)
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- 500 g édesburgonya
- só
- bors
- szerecsendió
- 800 ml víz (vagy zöldségalaplé)
- 3 nagy ek tejföl
A fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk. A vajat egy forró serpenyőbe dobjuk és üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát és az újhagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és kb. 30 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Kb. 20 perc után mehet bele a tejföl, majd egy alapos pürésítés botmixerrel. Melegen is szuper, de ha hagyjuk kihűlni, úgy még tökéletesebb. Az újhagyma zöldjével, tejföllel és popcornnal díszíthetjük.