Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+
2 ek vaj
1 szál póréhagyma (vagy újhagyma)
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
500 g édesburgonya
bors
szerecsendió
800 ml víz (vagy zöldségalaplé)
2 nagy ek tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tavaszi édesburgonya krémleves

Édesburgonyát gyakorlatilag egész évben lehet kapni a piacokon, és érdemes ki is használni ezt a szuper zöldséget! Nem csak klasszikus fűszeres, forró, amolyan igazi téli levest tudunk belőle összerakni, hiszen hidegen is szuperfinom, frissítő levest készíthetünk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 ek vaj
1 szál póréhagyma (vagy újhagyma)
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
500 g édesburgonya
bors
szerecsendió
800 ml víz (vagy zöldségalaplé)
2 nagy ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk. A vajat egy forró serpenyőbe dobjuk és üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát és az újhagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és kb. 30 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Kb. 20 perc után mehet bele a tejföl, majd egy alapos pürésítés botmixerrel. Melegen is szuper, de ha hagyjuk kihűlni, úgy még tökéletesebb. Az újhagyma zöldjével, tejföllel és popcornnal díszíthetjük.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások