Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 ek vaj
1 szál póréhagyma (vagy újhagyma)
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
500 g édesburgonya
bors
szerecsendió
800 ml víz (vagy zöldségalaplé)
3 nagy ek tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tavaszi édesburgonya krémleves

Édesburgonyát gyakorlatilag egész évben lehet kapni a piacokon, és érdemes ki is használni ezt a szuper zöldséget! Nem csak klasszikus fűszeres, forró, amolyan igazi téli levest tudunk belőle összerakni, hiszen hidegen is szuperfinom, frissítő levest készíthetünk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
48
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 ek vaj
1 szál póréhagyma (vagy újhagyma)
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
500 g édesburgonya
bors
szerecsendió
800 ml víz (vagy zöldségalaplé)
3 nagy ek tejföl
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A fehérrépát, sárgarépát és édesburgonyát kisebb kockákra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk. A vajat egy forró serpenyőbe dobjuk és üvegesre pirítjuk benne a vöröshagymát és az újhagymát, majd pár perc múlva mehet rá a fokhagyma is. Beledobáljuk a zöldségeket, kicsit átpirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés szerecsendiót, majd felöntjük a vízzel (vagy alaplével) és kb. 30 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Kb. 20 perc után mehet bele a tejföl, majd egy alapos pürésítés botmixerrel. Melegen is szuper, de ha hagyjuk kihűlni, úgy még tökéletesebb. Az újhagyma zöldjével, tejföllel és popcornnal díszíthetjük.

 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?