Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 3 szál szárzeller (50 g/szál)
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g burgonya
- 5 ek pesztó
- 100 ml passata
- 3 l zöldségalaplé
- 160 g zöld spárga
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 1 konzerv fehérbab (400 g-os kiszerelés)
- 230 g zöldborsó
- 300 g fusilli
- 1 csokor bazsalikom
- ½ csokor oregánó
- 2 db citrom leve
Extra cuccos tavaszi minestrone
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 3 szál szárzeller (50 g/szál)
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g burgonya
- 5 ek pesztó
- 100 ml passata
- 3 l zöldségalaplé
- 160 g zöld spárga
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 1 konzerv fehérbab (400 g-os kiszerelés)
- 230 g zöldborsó
- 300 g fusilli
- 1 csokor bazsalikom
- ½ csokor oregánó
- 2 db citrom leve
A tavaszi minestrone leves elkészítéséhez a vöröshagymát, a répát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd egy nagy lábasban lepirítjuk az olívaolajon. Nyugodtan pirítsuk addig, amíg helyenként már feketére is pirulnak zöldségek, ez nagyon jó alapízt fog adni a levesünknek. Ha lepirultak, mehetnek bele a felaprított fokhagymagerezdek és a felkockázott burgonya is. 2-3 percig még pirítjuk, majd hozzáadjuk a pesztót és a passatát, alaposan elkeverjük, majd felöntjük az alaplével.
A spárgák fás végét letörjük, majd meghámozzuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk a spárgákat.
Mikor a burgonya a levesben félpuhára főtt, mehet bele a só, a bors és a chili. Belerakjuk a leszűrt fehérbabot, a zöldborsót, a tésztát és a spárgát is. Hozzáadjuk a durvára aprított zöldfűszereket és a citromlevet, majd 10 perc alatt készre főzzük a levesünket.
Ha van még egy kis extra időd, készíts hozzá egy király focacciát, hogy teljes legyen a minestroneélmény.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az extra cuccos tavaszi minestrone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!