Hozzávalók
- 600 g olasz kolbász (10 db)
- 80 ml olívaolaj
- 160 g kockázott pancetta
- 1 ½ fej vöröshagyma (180 g)
- 6 gerezd fokhagyma
- chili ízlés szerint
- 1 tk édesköménymag
- 1 csipet szárított oregánó
- 500 ml tejszín (30%-os, cukrozatlan)
- só, bors
- 700 g konzerv cannellini fehérbab
- 70 g parmezán
- 80 g vaj
- 100 g bébispenót
Hozzávalók
- 600 g olasz kolbász (10 db)
- 80 ml olívaolaj
- 160 g kockázott pancetta
- 1 ½ fej vöröshagyma (180 g)
- 6 gerezd fokhagyma
- chili ízlés szerint
- 1 tk édesköménymag
- 1 csipet szárított oregánó
- 500 ml tejszín (30%-os, cukrozatlan)
- só, bors
- 700 g konzerv cannellini fehérbab
- 70 g parmezán
- 80 g vaj
- 100 g bébispenót
A kolbászos-fehérbabos-spenótos raguhoz először a félbevágott kolbászokat magas hőfokon nagyjából 5 perc alatt kérgesítjük 5-6 ek olívaolajon, majd kiszedjük. Jöhet bele a pancetta, és pár perc alatt színt pirítunk rá, aztán rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, szeletelt chilit, édesköménymagot, oregánót, és közepes hőmérsékleten, 10-15 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon. Visszatesszük a kolbászt, felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aztán felforraljuk.
Közepes hőfokon 10-15 perc alatt összerottyantjuk. Hozzáadjuk az átmosott, átszűrt babot, és pár perc alatt ezzel is forralunk rajta egyet. Levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a reszelt sajtot, vajat, spenótot. Egy-két karéj cipóval fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a kolbászos-fehérbabos-spenótos ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!