Hirdetés
Instant

Tejfölös burgonyaleves

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej hagyma (nagy)
2 - 3 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olaj
2 ek liszt
1 tk füstölt paprika
1 ½ l zöldségalaplé
só, bors
1 kg burgonya
3 db babérlevél
1 nagy csipet cukor
1 ½ - 2 ek fehérborecet
200 g tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tejfölös burgonyaleves

Na, ez volt az a vega magyaros kaja, amire nem egy ember azt mondta, hogy uuuuuh, ez olyan mint a nagymamámé. Azért az olyan rossz csak nem lehet. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
24
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej hagyma (nagy)
2 - 3 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olaj
2 ek liszt
1 tk füstölt paprika
1 ½ l zöldségalaplé
só, bors
1 kg burgonya
3 db babérlevél
1 nagy csipet cukor
1 ½ - 2 ek fehérborecet
200 g tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd rászórjuk a lisztet, és 2-3 percig még pirítjuk. Hozzáadjuk a füstölt paprikát, elkeverjük, majd egyből felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tejfölös burgonyaleves

Beletesszük a kockázott burgonyát, a babérlevelet, a cukrot és a fehérborecetet, majd felforraljuk, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. A tejfölre merünk 2-3 merőkanállal a forró levesből, elkeverjük, és visszaöntjük ezt az egészet a levesbe.

Ha tetszett a tejfölös burgonyaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások