Street Kitchen

Tejszínes-sültzöldségesleves

Tejszínes-sült zöldséges leves

Hozzávalók
250 g
krumpli
200 g
répa
100 g
fehérrépa
100 g
zellergumó
só, bors
3 ek
olaj
20 g
vaj
1 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ág
friss rozmaring
1 csokor
friss zsálya
2 l
zöldségalaplé
200 ml
tejszín
1 tk
fehérborecet
A galuskához
1 db
tojás
80 g
liszt
60 ml
víz
20 g
puha vaj

Elkészítés

A tejszínes-sült zöldséges leves elkészítéséhez a krumplit, a répát, a fehérrépát és a zellert 2-2,5 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, valamint 2 evőkanál olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük. 

Egy nagy lábasban felmelegítünk 1 evőkanál olajat és a vajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk az apróra vágott fűszerekkel, rárakjuk az időközben megsült zöldségeket, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 5 percig főzzük. 

Közben kikeverjük a galuskatésztát, majd a levesbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük. Ezután beleöntjük a tejszínt és az ecetet, és meg is vagyunk.

tejszínes-sült zöldséges leves
Tejszínes-sült zöldséges leves

Elkészítési idő: 30 perc

Még több melengető leves hűvös estékre:

Paradicsomos céklaleves
Sütőtökös-brokkolis hajdinaleves
Csirkés enchilada leves

www.streetkitchen.hu

Télen is érdemes idényzöldségeket használni, most egy tejszínes levesbe kerültek, ami igazán krémes, laktató és melengető egy hűvös estén.

Hozzávalók

4 főre
250 g
krumpli
200 g
répa
100 g
fehérrépa
100 g
zellergumó
só, bors
3 ek
olaj
20 g
vaj
1 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ág
friss rozmaring
1 csokor
friss zsálya
2 l
zöldségalaplé
200 ml
tejszín
1 tk
fehérborecet
A galuskához
1 db
tojás
80 g
liszt
60 ml
víz
20 g
puha vaj

A tejszínes-sült zöldséges leves elkészítéséhez a krumplit, a répát, a fehérrépát és a zellert 2-2,5 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, valamint 2 evőkanál olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük. 

Egy nagy lábasban felmelegítünk 1 evőkanál olajat és a vajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk az apróra vágott fűszerekkel, rárakjuk az időközben megsült zöldségeket, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 5 percig főzzük. 

Közben kikeverjük a galuskatésztát, majd a levesbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük. Ezután beleöntjük a tejszínt és az ecetet, és meg is vagyunk.

tejszínes-sült zöldséges leves
Tejszínes-sült zöldséges leves

Elkészítési idő: 30 perc

Még több melengető leves hűvös estékre:

Paradicsomos céklaleves
Sütőtökös-brokkolis hajdinaleves
Csirkés enchilada leves

Ha tetszett a Tejszínes-sült zöldséges leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept