Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A rákalapléhez

Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
5 db egész garnélarák
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
2 szál sárgarépa (kb. 175 g/ szál)
Hozzávaló kipipálva
1 szál zellerszár (kb. 200 g/ szál)
Hozzávaló kipipálva
2 fej salottahagyma (kb. 100 g/ fej)
Hozzávaló kipipálva
70 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
5 db egész feketekagyló (lehet fagyasztott tengeri mix)
Hozzávaló kipipálva
1 db tengeri halfilé pl. tengeri sügér (lehet fagyasztott tonhalfilé)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek mascarpone
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tengeri halászlé mascarponéval

Nem egy hagyományos halászlé, mégis hatalmas kedvenc lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A rákalapléhez

Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
5 db egész garnélarák
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
2 szál sárgarépa (kb. 175 g/ szál)
Hozzávaló kipipálva
1 szál zellerszár (kb. 200 g/ szál)
Hozzávaló kipipálva
2 fej salottahagyma (kb. 100 g/ fej)
Hozzávaló kipipálva
70 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
5 db egész feketekagyló (lehet fagyasztott tengeri mix)
Hozzávaló kipipálva
1 db tengeri halfilé pl. tengeri sügér (lehet fagyasztott tonhalfilé)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek mascarpone
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tengeri halászléhez először a rákalaplevet készítjük el. Megpucoljuk a garnélarákot, a tápcsatornát kiszedjük, úgy, hogy a gerincvonalon bemetszést ejtünk, majd a kés hegyével óvatosan kiszedjük. Ez pontosan az, aminek hangzik, így ezt kidobjuk.  A páncélját és a fejét a zúzott fokhagymával lepirítjuk az olajon, és felöntjük 500 ml vízzel. Lassú tűzön 20 percig gyöngyöztetjük, ezután leszűrjük. 

Ha nem kapunk egész rákot, csak tisztítottat vagy fagyasztottat, akkor használhatunk csirkealaplevet, vagy akár sima vizet is a leveshez.

A kész leveshez egy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott salottahagymát, majd hozzátesszük a felszeletelt zellerszárat és sárgarépát. Néhány perc pirítás után felöntjük a leszűrt rákalaplével (kb. 300 ml). Fedő alatt, lassú tűzön 25 percig rotyogtatjuk a levest, közben felöntjük 500 ml vízzel, a lényeg, hogy elég híg, leves állagot kapjunk.

A kagylókat kiszedjük a héjukból, és félretesszük, lehetőleg hűtőbe, amíg elkészítjük a halat.

Közben a halfiléket kisebb, 4-5 centis darabokra vágjuk, besózzuk, kicsit ( ez nálam szigorúan két perc!) állni hagyjuk, majd közepes lángon hevített serpenyőben, kb 1 ek olajon, a bőrén kezdjük sütni. Hagyni kell néhány percig, amíg a bőre ropogósra sül, ezután fordítjuk meg, és egy-két perc alatt éppen csak megkapatjuk a másik oldalát is. Kiszedjük a serpenyőből, és tálalásig félretesszük.

A leves befejezése

A főzés utolsó öt percében tesszük a levesbe a kagylót és a rák húsát. Ha fagyasztott halszeletet (például tonhalat) tudtunk csak venni, akkor ezt is ekkor tesszük a levesbe, de óvatosan kell bánnunk vele, nehogy a halszelet szétessen. Amikor készre főttek benne a tengeri herkenytűk, a mascarponéval sűrítjük-krémesítjük, és megvárjuk, hogy egyet újra rottyanjon. Ezután sóval, borssal és pár csepp citromlével ízesítjük.

Tálaláskor a tányér aljára helyezzük a megsült halszeleteket, a megfőtt kagylókat, rákokat, leveszöldséget, és erre merjük a levet.

Tengeri halászlé
Tengeri halászlé mascarponéval
  • előkészítési idő: 10 perc
  • főzési idő: kb .50 perc
  • összesen: kb 60 perc

Ha tetszett a tengeri halászlé mascarponéval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?