Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Thai pesztós, kókuszos csirkeleves

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 szál sárgarépa
500 g édesburgonya
500 g csirkemell
1 l víz
1 db lime facsart leve
só, bors
olívaolaj
300 ml kókusztejszín
1 csokor friss koriander

A curry pasztához

5 cm-es nagyságú apróra vágott, friss gyömbér
1 csokor friss koriander
2 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt koriander
1 tk só
1 ek olívaolaj

A thai pesztóhoz

2 csokor friss koriander
1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
4 cm-es gyömbér apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
2 ek pirított mogyoró
1 tk só
1 db lime reszelt héja
1 ek szójaszósz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Thai pesztós, kókuszos csirkeleves

Évekkel ezelőttig nem szerettem a koriandert, de ez mostanra már pont az ellenkezőjére fordult. Ezt a levest sem kíméltem, mert triplán tartalmaz: a curry pasztában, pesztóban és pluszban még a levesben is van, ha nem lenne elég. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
2 szál sárgarépa
500 g édesburgonya
500 g csirkemell
1 l víz
1 db lime facsart leve
só, bors
olívaolaj
300 ml kókusztejszín
1 csokor friss koriander

A curry pasztához

5 cm-es nagyságú apróra vágott, friss gyömbér
1 csokor friss koriander
2 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt koriander
1 tk só
1 ek olívaolaj

A thai pesztóhoz

2 csokor friss koriander
1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
4 cm-es gyömbér apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
2 ek pirított mogyoró
1 tk só
1 db lime reszelt héja
1 ek szójaszósz
Bevásárlólistához adom

A répát, édesburgonyát megpucoljuk, és közepes darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Egy aprítógépben vagy mozsárban a currypaszta hozzávalóit alaposan lezúzzuk. Egy nagy lábosban 2 kanál olívaolajon a felkockázott csirkemellet fehéredésig pirítjuk, és ekkor belekeverjük a curry pasztát. 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk.

A kókuszos csirkeleves tálalása

Ha letelt a 10 perc, belerakjuk a sült édesburgonyát és a répát a levesbe, majd felöntjük a kókusztejszínnel. Miután felforrt, 1-2 percig főzzük, belefacsarjuk a lime levét és elzárjuk. Belekeverjük a pesztó felét és egy csokor friss aprított koriandert is. Tálakba szedjük és a maradék pesztóval meglocsolva tálaljuk.

Ha tetszett a thai csirkeleves receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások