Hirdetés

Turbolyás-kolbászos burgonyaleves

Hozzávalók

6
főre
+
50 g zsírszalonna
1 púpozott ek sertészsír
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 púpozott ek liszt
1 csipet bors
1 csipet fűszerkömény
3 l víz vagy alaplé (csirke, marha)
300 g füstölt kolbász
3 db babérlevél
1.1 kg kockázott burgonya
3 - 4 ek fehérborecet
1 kis csokor turbolya
6 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Turbolyás-kolbászos burgonyaleves

Ez az a leves, ami nálunk a családban klasszik kedvenc - semmi nagy dolog nincs benne, mégis őrült finom, úgyhogy mindenképp adjatok neki egy esélyt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
50 g zsírszalonna
1 púpozott ek sertészsír
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 púpozott ek liszt
1 csipet bors
1 csipet fűszerkömény
3 l víz vagy alaplé (csirke, marha)
300 g füstölt kolbász
3 db babérlevél
1.1 kg kockázott burgonya
3 - 4 ek fehérborecet
1 kis csokor turbolya
6 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A zsírszalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsíron. Hozzádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, egy csipet borssal, fűszerköménnyel, és zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel és leturmixoljuk.

Beleöntjük a maradék vizet, beletesszük a karikázott kolbászt, a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, és addig rotyogtatjuk, amíg a burgonya meg nem főtt. A végén hozzátesszük az ecetet, és beállítjuk a sósságát. A turbolyát egy robotgépbe tesszük az olívaolajjal, összedaráljuk, majd a leves tetejére csorgatjuk, és fogyasztjuk.

Turbolyás-kolbászos krumplileves

Ha tetszett a turbolyás-kolbászos krumplileves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások