Hozzávalók
- 2 csokor újhagyma
- 40 g vaj
- 1 db krumpli
- 1 ek liszt
- só, bors
- szerecsendió
- 100 ml tej
- 200 ml víz
- 2 db savanyú uborka
- 100 ml tejszín
Hozzávalók
- 2 csokor újhagyma
- 40 g vaj
- 1 db krumpli
- 1 ek liszt
- só, bors
- szerecsendió
- 100 ml tej
- 200 ml víz
- 2 db savanyú uborka
- 100 ml tejszín
Vajat hevítünk egy edényben, majd ha teljesen felolvadt, akkor beledobjuk a vékonyra karikázott újhagymát és az apróra kockázott krumplit is. Együtt dinszteljük őket kb. 8 percig, majd rászórjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel és a vízzel, mehet rá a só, a bors és egy csipetnyi szerecsendió és puhára főzzük a zöldségeket.
Gyakran kavargatjuk, hogy ne égjen le. Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk az apróra felkockázott savanyú uborkát és a tejszínt. Még 5 percig főzzük és kész is.
Ha tetszett az újhagymafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!