Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Újhagymafőzelék

Hozzávalók

2
főre
+
2 csokor újhagyma
40 g vaj
1 db krumpli
1 ek liszt
só, bors
szerecsendió
100 ml tej
200 ml víz
2 db savanyú uborka
100 ml tejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Újhagymafőzelék

Nagyon maláj! Meglepően kedves, nyári ízek! Csak szedd össze a bátorságod, és meglátod, hogy nem is volt szükség rá! Egyszerűen eteti magát!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 csokor újhagyma
40 g vaj
1 db krumpli
1 ek liszt
só, bors
szerecsendió
100 ml tej
200 ml víz
2 db savanyú uborka
100 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

Vajat hevítünk egy edényben, majd ha teljesen felolvadt, akkor beledobjuk a vékonyra karikázott újhagymát és az apróra kockázott krumplit is. Együtt dinszteljük őket kb. 8 percig, majd rászórjuk a lisztet és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel és a vízzel, mehet rá a só, a bors és egy csipetnyi szerecsendió és puhára főzzük a zöldségeket.

Az újhagymafőzelék tálalása

Gyakran kavargatjuk, hogy ne égjen le. Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk az apróra felkockázott savanyú uborkát és a tejszínt. Még 5 percig főzzük és kész is.

Ha tetszett az újhagymafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások