Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek étolaj
- 100 g bacon
- 60 g kristálycukor
- 2 fej vöröshagyma (90 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál petrezselyemgyökér (150 g/szál)
- 1 db zellergumó (200 g/db)
- 6 ek mustár
- 1 tk paradicsompüré
- 1 szál rozmaring
- 4 szál kakukkfű
- 4 db babérlevél
- ½ tk őrölt borókabogyó
- ½ tk őrölt fekete bors
- só
- 2 l víz
- 2 ek ecet
- 200 g tejföl
A csirkegombóchoz
- 300 g csirkecombfilé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 100 ml habtejszín
- 1 tk majoránna
- 1 db tojásfehérje
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 ek tejföl
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
A leveshez
- 2 ek étolaj
- 100 g bacon
- 60 g kristálycukor
- 2 fej vöröshagyma (90 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 1 szál petrezselyemgyökér (150 g/szál)
- 1 db zellergumó (200 g/db)
- 6 ek mustár
- 1 tk paradicsompüré
- 1 szál rozmaring
- 4 szál kakukkfű
- 4 db babérlevél
- ½ tk őrölt borókabogyó
- ½ tk őrölt fekete bors
- só
- 2 l víz
- 2 ek ecet
- 200 g tejföl
A csirkegombóchoz
- 300 g csirkecombfilé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 100 ml habtejszín
- 1 tk majoránna
- 1 db tojásfehérje
- só, bors
A tálaláshoz
- 1 ek tejföl
- ½ csokor petrezselyem
A vadas krémleves első lépéseként egy fazékban, közepes lángon megpirítjuk az olajon az 1 cm-es csíkokra vágott bacont. Erre dobjuk rá a cukrot, amit karamellizálunk. Utána következik a cikkekre vágott vöröshagyma és a szeletelt fokhagyma, az 1 cm-es karikára vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér, az 1 x 1 cm-es kockára vágott zeller, majd ezeket 10 percig pirítjuk. Jöhetnek az ízesítők: a mustár, a paradicsompüré, a friss fűszerek levelei, a babérlevél, az őrölt boróka és bors, végül pedig sózzuk. Felengedjük a vízzel, és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megpuhultak, ízesítjük még ecettel, tejföllel dúsítjuk, és az egészet nagyon homogén állagúra leturmixoljuk. Ezután még egy sűrű szövésű szűrőn is átküldjük, így lesz igazán selymes a levesünk.
A húsgombóchoz az összes alapanyagot beletesszük egy késes aprítóba, és egy húspépet készítünk. Egy kisebb lábosban bő vizet forralunk, és két teáskanál segítségével kis gombócokat formázunk a masszából, ezeket kifőzzük a vízben. Ezzel el is készült a levesbetétünk.
A kész levest tányérokba szedjük, beletesszük a húsgombócokat, majd tejföllel és aprított petrezselyemmel díszítjük.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett vadas krémleves csirkegombóccal recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!