Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma
3 szál sárgarépa
4 szál paszternák
1 db krumpli
1 db édesburgonya (kisebb)
½ db zeller
1 db natúr leveskocka
tisztított víz
1 ½ ek mustár
100 - 150 ml növényi tejszín
100 ml passzírozott paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
4 - 6 db borókabogyó
1 nagy csipet kakukkfű
½ cm-nyi gyömbér
1 csipet koriandermag
½ db citrom leve
2 db babérlevél
½ tk cukor
kókuszolaj vagy olívaolaj
só, bors

A zsemlegombóchoz

1 db gluténmentes bagett (20 cm hosszú)
1 fej hagyma
3 - 4 ek kókuszolaj
6 ek zsíros növényi tej vagy növényi tejszín
8 - 10 ek gluténmentes liszt
kb. 200 ml tisztított víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal

Ki mondta, hogy a kedvenc, húsos ételeink nem vegánosíthatók? Mondjuk, nem mondom, hogy nincs vele pepecselés, de a gluténmentes zsemlegombóckákkal olyan élményt kapunk már az első falatnál, hogy egész egyszerűen nem tudjuk majd abbahagyni a „kóstolást”!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma
3 szál sárgarépa
4 szál paszternák
1 db krumpli
1 db édesburgonya (kisebb)
½ db zeller
1 db natúr leveskocka
tisztított víz
1 ½ ek mustár
100 - 150 ml növényi tejszín
100 ml passzírozott paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
4 - 6 db borókabogyó
1 nagy csipet kakukkfű
½ cm-nyi gyömbér
1 csipet koriandermag
½ db citrom leve
2 db babérlevél
½ tk cukor
kókuszolaj vagy olívaolaj
só, bors

A zsemlegombóchoz

1 db gluténmentes bagett (20 cm hosszú)
1 fej hagyma
3 - 4 ek kókuszolaj
6 ek zsíros növényi tej vagy növényi tejszín
8 - 10 ek gluténmentes liszt
kb. 200 ml tisztított víz
Bevásárlólistához adom

Az összes zöldséget megmossuk, meghámozzuk, felaprítjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, fűszerezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt kérgesre sütjük. Ha nincs alaplevünk, akkor addig, amíg megsülnek a zöldségek, feltesszük forrni a tisztított vizet egy zöldségleveskockával. Miután a zöldségek készre sültek, elkészítjük a mártást: a zöldségeket egy nagy edénybe tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy pont egyenlő szinten legyen a zöldségekkel. Fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt és a paradicsompürét, szabadon és gazdagon, hadd legyen jó vad a mártásunk. 🙂 Botmixerrel leturmixoljuk, beállítjuk a mártásunk ízét és állagát, 2 perc alatt rottyantunk rajta egyet, és kész is.

Nekiállunk a zsemlegombócoknak: most gluténmentes bagettet használunk, amit apró kockákra vágunk és megpirítunk apróra vágott vöröshagymával egy kevés kókuszolajon. Miután a bagettkockák kicsit megpirultak és ropogósak, készítünk egy jó kis nokedlitésztát növényi tejből és gluténmentes lisztből, pici só és tisztított víz hozzáadásával. Ezzel a tésztával keverjük össze a ropogós kenyeres hagymát, és lobogó vízben kifőzzük a kanállal formázott, isteni zsemlegombócokat. A zöldséges vadas mártással tálaljuk. 

Ha tetszett a zöldséges vegán vadas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások