Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 3 szál sárgarépa
- 4 szál paszternák
- 1 db krumpli
- 1 db édesburgonya (kisebb)
- ½ db zeller
- 1 db natúr leveskocka
- tisztított víz
- 1 ½ ek mustár
- 100 - 150 ml növényi tejszín
- 100 ml passzírozott paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
- 4 - 6 db borókabogyó
- 1 nagy csipet kakukkfű
- ½ cm-nyi gyömbér
- 1 csipet koriandermag
- ½ db citrom leve
- 2 db babérlevél
- ½ tk cukor
- kókuszolaj vagy olívaolaj
- só, bors
A zsemlegombóchoz
- 1 db gluténmentes bagett (20 cm hosszú)
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek kókuszolaj
- 6 ek zsíros növényi tej vagy növényi tejszín
- 8 - 10 ek gluténmentes liszt
- só
- kb. 200 ml tisztított víz
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 3 szál sárgarépa
- 4 szál paszternák
- 1 db krumpli
- 1 db édesburgonya (kisebb)
- ½ db zeller
- 1 db natúr leveskocka
- tisztított víz
- 1 ½ ek mustár
- 100 - 150 ml növényi tejszín
- 100 ml passzírozott paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
- 4 - 6 db borókabogyó
- 1 nagy csipet kakukkfű
- ½ cm-nyi gyömbér
- 1 csipet koriandermag
- ½ db citrom leve
- 2 db babérlevél
- ½ tk cukor
- kókuszolaj vagy olívaolaj
- só, bors
A zsemlegombóchoz
- 1 db gluténmentes bagett (20 cm hosszú)
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek kókuszolaj
- 6 ek zsíros növényi tej vagy növényi tejszín
- 8 - 10 ek gluténmentes liszt
- só
- kb. 200 ml tisztított víz
A vegán vadas elkészítéséhez az összes zöldséget megmossuk, meghámozzuk, felaprítjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, fűszerezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt kérgesre sütjük. Ha nincs alaplevünk, akkor addig, amíg megsülnek a zöldségek, feltesszük forrni a tisztított vizet egy zöldségleveskockával. Miután a zöldségek készre sültek, elkészítjük a mártást: a zöldségeket egy nagy edénybe tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy pont egyenlő szinten legyen a zöldségekkel. Fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt és a paradicsompürét, szabadon és gazdagon, hadd legyen jó vad a mártásunk. 🙂 Botmixerrel leturmixoljuk, beállítjuk a mártásunk ízét és állagát, 2 perc alatt rottyantunk rajta egyet, és kész is.
Nekiállunk a zsemlegombócoknak: most gluténmentes bagettet használunk, amit apró kockákra vágunk és megpirítunk apróra vágott vöröshagymával egy kevés kókuszolajon. Miután a bagettkockák kicsit megpirultak és ropogósak, készítünk egy jó kis nokedlitésztát növényi tejből és gluténmentes lisztből, pici só és tisztított víz hozzáadásával. Ezzel a tésztával keverjük össze a ropogós kenyeres hagymát, és lobogó vízben kifőzzük a kanállal formázott, isteni zsemlegombócokat. A zöldséges vegán vadas mártással tálaljuk.
Ha tetszett a zöldséges vegán vadas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!