Hirdetés
Bespájzolva

Velencei bableves kagylótésztával

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
5 szelet bacon
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma (nagyobb)
2 szál zellerszár
1 szál répa
só, bors
1.2 - 1 ½ l zöldségalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
2 konzerv barna színű bab
100 g mini kagylótészta
20 g parmezán
1 mk balzsamecet
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Velencei bableves kagylótésztával

Szupergyors és megúszós leves, amihez tényleg nagyon kevés hozzávaló kell. Ha több napig akarjátok enni, a tésztát külön főzzétek ki, hogy ne szívja meg magát a lével.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
5 szelet bacon
2 ek olívaolaj
1 fej hagyma (nagyobb)
2 szál zellerszár
1 szál répa
só, bors
1.2 - 1 ½ l zöldségalaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
2 konzerv barna színű bab
100 g mini kagylótészta
20 g parmezán
1 mk balzsamecet
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A bacont kis kockákra vágjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon. Ha egy kis színt kapott, mehet rá a kis kockákra vágott hagyma, zeller és répa. Sózzuk, borsozzuk, és 6-7 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, a darabolt paradicsommal, beletépkedjük a bazsalikomot, 10 percig főzzük, majd belerakjuk a babot és a tésztát. Ezután annyi ideig kell még főzni, amíg a tészta meg nem puhul (nekem 12 perc volt). Végül belereszeljük a parmezánt és egy kis balzsamecettel meglocsoljuk.

velencei babos-tésztás leves
Velencei babos-tésztás leves

Ha tetszett a velencei bableves kagylótésztával receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások