Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa
- só, bors
- 1.2 - 1 ½ l zöldségalaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 konzerv barna színű bab
- 100 g mini kagylótészta
- 20 g parmezán
- 1 mk balzsamecet
Velencei bableves kagylótésztával
Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 2 szál zellerszár
- 1 szál répa
- só, bors
- 1.2 - 1 ½ l zöldségalaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 konzerv barna színű bab
- 100 g mini kagylótészta
- 20 g parmezán
- 1 mk balzsamecet
A bacont kis kockákra vágjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon. Ha egy kis színt kapott, mehet rá a kis kockákra vágott hagyma, zeller és répa. Sózzuk, borsozzuk, és 6-7 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, a darabolt paradicsommal, beletépkedjük a bazsalikomot, 10 percig főzzük, majd belerakjuk a babot és a tésztát. Ezután annyi ideig kell még főzni, amíg a tészta meg nem puhul (nekem 12 perc volt). Végül belereszeljük a parmezánt és egy kis balzsamecettel meglocsoljuk.
Ha tetszett a velencei bableves kagylótésztával receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!