Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Zé-féle gombaleves

Hozzávalók

500 g barna csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ág kakukkfű
1 csokor friss petrezselyem
½ dl száraz fehér bor
1 ½ dl tejszín
5 dl víz
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle gombaleves

Jó krémes, tejszínes, és nagyon gombás. Ez jellemzi Zé gombalevesét, amiért itt a Street Kitchen stúdióban mindenki megveszett. Kuckózzatok be ebben a zord időben és gyártsatok forró  gombakrémlevest!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

500 g barna csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ág kakukkfű
1 csokor friss petrezselyem
½ dl száraz fehér bor
1 ½ dl tejszín
5 dl víz
só, bors
Bevásárlólistához adom

A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához és három gerezd szintén aranyszínűre pirított, szeletelt fokhagymához. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat.

A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk,  és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások