Hozzávalók
- 500 g barna csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág kakukkfű
- 1 csokor friss petrezselyem
- ½ dl száraz fehér bor
- 1 ½ dl tejszín
- 5 dl víz
- só, bors
Hozzávalók
- 500 g barna csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág kakukkfű
- 1 csokor friss petrezselyem
- ½ dl száraz fehér bor
- 1 ½ dl tejszín
- 5 dl víz
- só, bors
A Zé-féle gombaleves elkészítéséhez a gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához és három gerezd szintén aranyszínűre pirított, szeletelt fokhagymához. Maradék ¼ gombát szintén nagyon lepirítjuk, majd hozzáadunk egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy csokor durvára vágott petrezselymet, végül három evőkanál olíva olajat.
A hagymás gombás alapra ráöntjük a fehér bort és elpárologtatjuk, majd hozzáadunk a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel ízesítjük. Az egészet 10 percig kis lángon rotyogtatjuk. 5 percen keresztül folyamatosan turmixolva szép krémes levest csinálunk belőle. Tálalásnál tányérba szedünk a krémes levesből, a tetejére pedig rápakoljuk a petrezselymes, fokhagymás, pirított gombát.
Ha tetszett a Zé-féle gombaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!