Hirdetés

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
700 g zöldbab
só, bors
2 db babérlevél
2 ek liszt
300 g tejföl
pár csepp citromlé (ízlés szerint)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldbabfőzelék

A zöldbabfőzelék egy igazi klasszikus a főzelékek mezőnyében, és nálunk a szerkesztőségben mindig nagy az öröm, amikor ez az ebéd. Egyétek fasírttal, pörivel, vagy akár bundás kenyérrel! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
700 g zöldbab
só, bors
2 db babérlevél
2 ek liszt
300 g tejföl
pár csepp citromlé (ízlés szerint)
Bevásárlólistához adom

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk. Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, majd ha a víz szinte teljesen elfőtt,  hozzáadjuk a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk és jöhet bele a babérlevél.

Ha a zöldbab már megpuhult, akkor a lisztet csomómentesre keverjük kb. 200 ml vízzel, és folyamatos kevergetés közben a zöldbabhoz öntjük, a tejföllel együtt. Ha nem elég savanykás, akkor pár csepp citromlével savanyíthatjuk.

Ha tetszett a zöldbabfőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások