Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 700 g zöldbab
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 2 ek liszt
- 300 g tejföl
- pár csepp citromlé (ízlés szerint)
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 700 g zöldbab
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 2 ek liszt
- 300 g tejföl
- pár csepp citromlé (ízlés szerint)
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk. Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, majd ha a víz szinte teljesen elfőtt, hozzáadjuk a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk és jöhet bele a babérlevél.
Ha a zöldbab már megpuhult, akkor a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és kb. 200 ml vízzel, és folyamatos kevergetés közben a zöldbabhoz öntjük, a tejföllel együtt. Ha nem elég savanykás, akkor pár csepp citromlével savanyíthatjuk.
Ha tetszett a zöldbabfőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!