Street Kitchen

Zöldbaboszöldségleves

Zöldbabos zöldségleves

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
4 ek
olívaolaj
5 gerezd
fokhagyma
500 g
zöld spárga
180 g
csiperkegomba
só, bors
1.7 l
víz vagy zöldségalaplé
150 g
fagyasztott zöldborsó
1 konzerv
zöldbab
(680 g-os kiszerelés)
6 db
piros hónapos retek
50 g
lúdgégetészta
1 csokor
petrezselyem + a tálaláshoz
0.5 csokor
menta

Elkészítés

A zöldbabos zöldségleves elkészítésének első lépése, hogy a vöröshagymát félbevágjuk, és egy lábasban, közepes hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon pár perc alatt. Mehetnek mellé a fokhagymagerezdek is, majd pár perc pirítás után a megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott spárga is. Mellédobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel vagy zöldségalaplével. Felforraljuk, és kb. 15 percig főzzük. 

Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, a lecsepegtetett zöldbabot, a vékony szeletekre vágott retket, a tésztát, valamint a finomra vágott mentát és petrezselymet. Ha megfőtt a tészta, kész is vagyunk! Tálalásnál pár levél petrezselyemmel díszítjük. 

zoldbabos-zoldsegleves
Zöldbabos zöldségleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc

Kevés alkalommal jut eszedbe zöldbabbal főzni? Pedig sokoldalúan felhasználható zöldség! Mutatunk még három receptet, amit érdemes neked is kipróbálni a zöldbabos zöldségleves mellett.

Fetás-chilis sült zöldbab

A legfinomabb rakott zöldbab

Tofus-zöldbabos stir fry

www.streetkitchen.hu

Pár konzerv meg fagyasztott zöldség, és pikk-pakk elkészülhettek ezzel a tavaszi zöldséglevessel. A mentát semmiképp se hagyjátok ki belőle, mert igazán friss lesz tőle!

Hozzávalók

4 főre
1 fej
vöröshagyma
(140 g/fej)
4 ek
olívaolaj
5 gerezd
fokhagyma
500 g
zöld spárga
180 g
csiperkegomba
só, bors
1.7 l
víz vagy zöldségalaplé
150 g
fagyasztott zöldborsó
1 konzerv
zöldbab
(680 g-os kiszerelés)
6 db
piros hónapos retek
50 g
lúdgégetészta
1 csokor
petrezselyem + a tálaláshoz
0.5 csokor
menta

A zöldbabos zöldségleves elkészítésének első lépése, hogy a vöröshagymát félbevágjuk, és egy lábasban, közepes hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon pár perc alatt. Mehetnek mellé a fokhagymagerezdek is, majd pár perc pirítás után a megtisztított, 2-3 cm-es darabokra vágott spárga is. Mellédobjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel vagy zöldségalaplével. Felforraljuk, és kb. 15 percig főzzük. 

Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, a lecsepegtetett zöldbabot, a vékony szeletekre vágott retket, a tésztát, valamint a finomra vágott mentát és petrezselymet. Ha megfőtt a tészta, kész is vagyunk! Tálalásnál pár levél petrezselyemmel díszítjük. 

zoldbabos-zoldsegleves
Zöldbabos zöldségleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc

Kevés alkalommal jut eszedbe zöldbabbal főzni? Pedig sokoldalúan felhasználható zöldség! Mutatunk még három receptet, amit érdemes neked is kipróbálni a zöldbabos zöldségleves mellett.

Fetás-chilis sült zöldbab

A legfinomabb rakott zöldbab

Tofus-zöldbabos stir fry

Ha tetszett a Zöldbabos zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept